Komentara: 10
Pregleda: 5758

Stevica Drčić: Izvinjenje uz nova pitanja o troškovima za "Plato dr Zorana Đinđića"

12.09.2011. u 15:57h
Izvor: Grad Subotica portal
Stevica Drčić: Izvinjenje uz nova pitanja o troškovima za "Plato dr Zorana Đinđića"

Povodom sad već veoma diskutabilnog pitanja Platoa dr Zoran Đinđić, političari se danima putem medija nadmeću u svojim izjavama, tražeći izvinjenja za slučajne lapsuse ili namerne provokacije. Posle Otvorenog pisma direktora Direkcije za izgradnju grada Josipa Kovača Strike, u kojem traži od predsednika Gradskog odbora SPO-a Stevice Drčića da se javno izvini zbog navoda da je za izgradnju platoa dr Zorana Đinđića utrošeno 500 miliona dinara, ni Stevica Drčić ne ostaje dužan u svojoj izjavi, izvinjenju ali i postavljanju novih pitanja za Direkciju.

„Stavove koje sam izneo u javnost izneo sam kao predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove u Subotici. Odgovornost u politici je važna kategorija i naročito je važna odgovornost za vršenje javne funkcije – dakle Vaša, a u pogledu trošenja sredstava koja su Vam na raspolaganju u javnom preduzeću.

Tačno je da sam u lapsusu izgovorio reč „petstotina miliona dinara“ ali je tačno i da sam se ispravio rekavši dalje da je reč o „pola miliona evra“, te ako je sa moje strane napravljen propust za to se izvinjavam. Međutim, kako je, ko i šta prenosio u javnost za to nisam dužan da se izvinjavam, a naročito ne Vama. Naprotiv, Vi ste dužni a se izvinite građanima Subotice, zato što nemaju prave informacije o trošenju novca iz javnog preduzeća kojim rukovodite, a na čega građani imaju pravo (podatak o pola miliona evra iznet je na Yueco Tv, a Vi ste sad izneli nov drugačiji podatak). Pravi put jeste da javno objavite ukupnu specifikaciju troškova i svih ulaganja za izgradnju platoa „Dr Zoran Đinđić“, saopštite koliko je još potrebno da se potroši da bi bio gotov. Vi ste na to obavezni po Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog značaja i kad to uradite neće biti ovakvih nesporazuma koje samo iritiraju javnost.

Pozdravljamo Vašu iskrenu spremnost da iznesete javno sve o trošenju novca koji Vam je dat na raspolaganje, a što ste inače bili dužni da već uradite.

Za početak postavljamo pitanje:

Koliki su ukupni troškovi do sada (s obzirom na različite podatke koji su objavljeni), koliko je još potrebno da se investicija dovrši, iz kojih izvora su sredstva i koja je firma ili pojedinac nadzorni organ u ovoj investiciji?

Imamo još pitanja koja ćemo Vam postaviti odmah pošto na ova javno date odgovore.“

 

Stevica Drčić, S.R.
Predsednik GO SPO Subotica

Povezane vesti:
- Drčiću, ili izvinjenje ili krivična prijava
- Za asfaltiranje 144, a za Plato 500 miliona

 

Izvor: Grad Subotica portal
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5758
Povezane teme

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

SPO Subotica

stevica drčić

plato dr zorana djindjica

djindjivec plato

đinđićev plato

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.