Komentara: 39
Pregleda: 11958

Starica i njena bolesna deca od avgusta bez struje zbog duga

15.10.2017. u 12:40h > 16.10.2017. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
Katica Vlah (82) i njeno dvoje odrasle bolesne dece Davor (49) i Silvija (47) od avgusta žive u mraku, jer im je zbog duga od 77 hiljada dinara isključena struja, a i u ovu zimu ulaze bez grejanja i osnovnih uslova za život.
Starica i njena bolesna deca od avgusta bez struje zbog duga

Od penzije koju je nasledila od muža, a koja je ukupno 28.000 dinara, Katica primi samo tri hiljade, a ostalo odlazi na plaćanje nagomilanih dugova, troškove suda i izvršitelja. Novac koji dobije  jedva da pokrije lekove njeno dvoje dece, obolele od šizofrenije, tako da bukvalno ne ostane ni za hleb.

Muka starice, koja je i sama booesna, počela je 2013. godine kada joj je počela prinudna naplata astronomskog duga za grejanje. Od tada joj se skida veliki deo penzije, tako da ni ostale račune ne može da plati. Dugovi se gomilaju, a izlaz iz ćorsokaka Katica i njena deca ne mogu sami da pronađu.

- Ni do tada nismo bili prebogati, ali smo živeli skromno i dostojanstveno. Sada se ovo ne može nazvati život. Znam da se svaki račun mora platiti, svasna sam toga, ali jednostavno nemam od čega – priča Katica. - Deca su teško bolesna i ne mogu da rade, a sin dobija umenjenu tuđu negu i pomoć od devet hiljada dinara. Išla sam u Centar za socijalni rad da tražim pomoć, a tamo su mi rekli da sin treba da me tuži i da će jedino tako dobiti neku pomoć. Ništa ne razumem.

Starica i njena bolesna deca od avgusta bez struje zbog duga

Zbog nemaštine, žena je bila prinuđena da rasproda stvari iz stana, koji je nasledila od pokojnog muža koji je radni vek proveo u „Elektrovojvodini“, a sada kad nema ni šta da proda, zajmi od poznanika za hleb.

DONACIJE NA RAČUN PORODICE - Dinarski tekući račun za direktnu pomoć porodici Vlah je 150-2001000808931-77 (AIK banka, AD Beograd, Vlasnik računa: Katica Vlah).

- Daju mi dobri ljudi, koliko ko i kako može. Daju mi i na pijaci povrće na veresiju, ali nemam struje da ga spremim – nastavlja starica. - Zbog stalne gladi deci je zdravlje narušeno, a oni su mi sve na svetu. Bar struju da dobijemo, da mogu da im skuvam nešto. Komšinica mi donese tople vode da se oni malo operu, jer otkako ne mogu da se okupaju ni ne izlaze nigde. Oboje suzavršili srednju školu, ali ne mogu da rade zbog bolesti, koja se devedesetih godina strašno pogoršala. Ali šta da radim, zbog njih živim i boriću se dok god mogu. Ne mogu da ih smestim negde, dok god dišem biću uz njih.

Sa problemom ove hrabre majke i njene dece upoznali smo i predstavnike lokalne samouprave, koji su nam rekli da će pokušati da nađu način da pomognu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 11958
Povezane teme

socijalni slučaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.