Komentara: 1
Pregleda: 2385

Stara i nova oprema u Bolnici

17.03.2011. u 15:31h
Izvor: RTV Yueco
Stara i nova oprema u Bolnici

Neki od medicinskih aparata u bolnici stari su koliko i sama bolnica. Svake godine bolnica obnovi svoju tehnologiju novijim aparatima, kako bi išla u korak sa vremenom. Bez obzira na starost opreme, ona je i dalje ispravna, u šta neki od pacijenata ne veruju.

Kada je reč o ispravnosti medicinske opreme iz ugla pacijenata, nemaju svi isto mišljenje. Neki misle da oprema nije u najboljem stanju, dok neki kažu da je verovatno dobra čim je još uvek u upotrebi.

U bolnici kažu da je neka oprema stara koliko i sama bolnica, ali i da svake godine kupuju savremenu opremu kako bi išli u korak sa vremenom. Kada je reč o ispravnosti, pri svakoj kupovini, proizvođač izdaje atest na taj aparat i dužan je da jednom godišnje vrši kontrolu i menja vitalne delove mašine.

Kako je Srbija sve bliža Evropskoj uniji, tako i bolnica morati, da bi bila akreditovana, uvesti dodatno ispitivanje opreme, koje će vršiti nezavisna inspekcijska instuticija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2385
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.