Komentara: 0
Pregleda: 1166

Stanovnici Zorke dobili ambulantu

25.11.2010. u 15:17h
Izvor: RTV Yueco
Stanovnici Zorke dobili ambulantu

Stanovnici MZ Zorka posle više od 10 godina iščekivanja,  dobili su svoju ambulantu. Ambulanta će raditi u okviru multifunkcionalnog objekta, koji je završen u junu ove godine. Sredstva za opremanje obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, te je svečanom otvaranju prisustvovao i pokrajinski sekretar  dr Atila Čengeri.

Već od sutra građanima naselja Zorka lekar će biti dostupan u okviru MZ. U ambulanti će raditi jedan lekar, naizmenično u dve smene.

Sredstva za opremanje objekta u iznosu od 850 000 dinara, obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, koji je uvideo potrebu za primarnom zdravstvenom zaštitom građana ove veoma razuđene MZ.

Prema rečima gradonačelnika Saše Vučinića, opremanje multifunkcionalnog objekta MZ samo je početak rešavanja brojnih, pre svega infrastrukturnih problema, koji muče stanovnike Zorke.

Posle MZ, vrtića, gerontološkog kluba i ambulante uskoro bi trebalo da bude postignut dogovor sa Apotekom Subotica oko otvaranja apoteke, što bi poboljšalo kvalitet zdravstvene zaštite.

MZ Zorka ima oko 5 500 hiljada punoletnih stanovnika, a pretpostavlja se da će biti 2000 aktivnih pacijenata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1166
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.