Komentara: 16
Pregleda: 3026
Foto

Stanovnici Rudničke: Okolne ulice imaju asfalt i kanalizaciju, a mi smo daleko od 21. veka

22.02.2023. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Stanovnici Rudničke ulice, iako su okruženi ulicama koje imaju asfalt i komunalnu infrastrukturu, žive u blatu i bez kanalizacije. Tvrde da se nakon kiše kolima ne može proći kroz ulicu, pa automobile parkiraju u susedstvu.
Stanovnici Rudničke: Okolne ulice imaju asfalt i kanalizaciju, a mi smo daleko od 21. veka

Mala slepa ulica koja se nalazi paralelno sa Karađorđevim putem ispunjena je rupama i kraterima što naročito predstavlja problem kada padne kiša pa se voda zadržava i po mesec dana. Kako su okolne ulice asfaltirane i opremljene komunalnom infrastrukturom, stanovnici Rudničke u šali kažu da ih asfalt zaobilazi kao kiša Kragujevac.

Sve susedne ulice su asfaltirane, imaju kanalizaciju, a mi imamo samo obećanja - počinje priču Beata Bernat koja u slepoj uličici dugoj oko 50 metara živi čitavu deceniju - Pre nekoliko godina su poravnali ove rupe tako što su nasuli ulicu tucanikom, ali to je samo jednokratna pomoć koja je potrajala do prve kiše.

Stanovnici Rudničke: Okolne ulice imaju asfalt i kanalizaciju, a mi smo daleko od 21. veka

Život u ovoj ulici u 21. veku  Agneš Milok opisuje kao nepodnošljiv.

Bude nas sramota kada nam dolaze gosti. Ne može kolima da se uđe, pa ljudi ostavljaju automobile u susednoj ulici i pešače do nas. I mi smo ponekad prinuđeni da se parkiramo u susedstvu - kaže Milok i dodaje da u ulici ima oko 15 domaćinstava - Rupe su ogroman problem, vozila ne mogu da prođu. Kada padne kiša dešava se da se automobili zaglave, pa moramo da ih guramo. Uništavamo amortizere. Ni taksisti kada je kiša ne žele da ulaze u ulicu, već čekaju na ćošku. 

Stanovnici Rudničke: Okolne ulice imaju asfalt i kanalizaciju, a mi smo daleko od 21. vekaNa problem su stanovnici Rudničke nekoliko puta ukazali nadležnima ali, kako tvrde, odgovore nikada nisu dobili.

- Svake godine pišemo molbe i peticije koje predajemo u mesnoj zajednici, ali nikada nismo dobili ni jedan jedini odgovor. Ovde živim više od 20 godina i ništa se nije promenilo. Ranije smo se organizovali pa sami popunjavali rupe, ali sve je to kratkotrajno rešenje, do prve kiše - kaže Ivana Ziđarev - Nadamo se da će asfalt konačno stići i u našu ulici, da nećemo u 21. veku ostati "slepo crevo" ovog kraja.

Stanovnici Rudničke: Okolne ulice imaju asfalt i kanalizaciju, a mi smo daleko od 21. veka

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom Razgovor sa stanovnicima Rudničke ulice povodom problema sa asfaltom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 3026
Povezane teme

mz novo selo

neasfaltirana ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.