Komentara: 23
Pregleda: 4457

SRS kritikuje gradsku vlast zbog monopola u sahranjivanju

01.06.2017. u 11:24h
Izvor: GrO Srpska radikalna stranka
Saopštenje Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Subotica prenosimo u celosti.
SRS kritikuje gradsku vlast zbog monopola u sahranjivanju

Gradski  odbor Srpske radikalne stranke u Subotici se pridružuje protestima građana koji  su poslednjih dana izražavali kritiku nove manifestacije uvođenja monopola od strane organa Gradske uprave – Gradskog veća Grada Subotica u radu javnih komunalnih preduzeća.

Naime, organi lokalne samouprave su nedavno doneli odluku kojom se pružanje pogrebnih usluga poverava u isključivu nadležnost JKP „Pogrebno“ Subotica, na koji su način lišeni prava na obavljanje svoje uredno registrovane delatnosti svi pružaoci usluga ove vrste čiji su osnivači fizička lica kao preduzetnici („Funero“, „Urna“  i dr.)

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u  Subotici smatra da ovakva izmena Odluke o sahranjivanju pored ostalog zadire i u neka vrlo individualna prava korisnika usluga ove vrste koji imaju pravo da pogrebne obrede sahranjivanja svojih bliskih srodnika naručuju i realizuju potpuno slobodnim izborom i u postupku primerenom običajima koje u duhu porodične tradicije, nacionalne pripadnosti i religijskog opredeljenja žele da ispoštuju pri pogrebnim obredima članova svojih porodica.

Istovremeno, Gradski odbor Srpske radikalne stranke u  Subotici, smatra da lokalna samouprava konačno mora da prestane sa praksom pretvaranja Grada Subotica u javno preduzeće vladajuće političke koalicije i istovremeno mora na svaki način da se uzdrži od majorizacije svojih koalicionih partnera na štetu preduzetnika.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Srpska radikalna stranka
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4457
Povezane teme

srpska radikalna stranka

jkp pogrebno

pogrebno preduzeće

sahranjivanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.