Komentara: 2
Pregleda: 5255

Srpski političari, a pasoš mađarski

16.03.2011. u 15:20h
Izvor: Mondo
Srpski političari, a pasoš mađarski

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor su među prvih 30 građana Srbije koji su dobili i mađarsko državljanstvo.

Egerešiju i Pastoru državljanstvo Mađarske uručeno je sinoć u Subotici na svečanosti u Generalnom konzulatu Mađarske u Srbiji, a osim njih državljanstvo su dobili i predstavnici crkve, kulturni poslenici i građani koji su za to podnijeli zahtev.

Svečanost u Subotici upriličena je povodom praznika "Dan mađarske revolucije", a državljanstva Mađarske, Egerešiju i Pastoru uručio je Žolt Nemet, predsednik Odbora Parlamenta Mađarske za spoljne poslove i Mađare u dijaspori.

Prema informacijama iz Generalnog konzulata, do sada je oko 10.000 građana Srbije podnelo zahtev za dobijanje mađarskog državljanstva, a dnevno ih bude obrađeno oko osamdeset. Odluku o dvojnom državljanstvu za Mađare u dijaspori doneo je Parlament Mađarske, a ključnu ulogu u tome imali su upravo političari iz redova vojvođanskih Mađara.

 

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 5255
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.