Komentara: 0
Pregleda: 1712

Srpska zastava na stazama Argentine

23.12.2008. u 11:01h
<p>Subotičanin Gabor Sagmajster se nije pokolebao posle ovogodi&scaron;njeg fijaska nastalog otkazivanjem "relija svih relija". Na&scaron; motociklistički as, da podsetimo, bio je prvi sa ovih prostora koji se prijavio za uče&scaron;će na ovogodi&scaron;njem "Dakar reliju", stigao je na start u Lisabon, ali je onda organizator, iz bezbednosnih razloga (zloslutnih pretnji terorista) odlučio da otkaže nadmetanje.</p>
Srpska zastava na stazama Argentine

Uporni Sagmajster će ipak biti prvi takmičar iz Srbije koji će se upustiti, kako mnogi kažu, u poslednju avanturu na planeti Zemlji u 21. veku. Voziće za Opel reli tim, mađarsku ekipu, moćni KTM motor sa brojem 158, ali će se iznad njega vijoriti srpska zastava.

- Nije bilo lako pronaći ogromna sredstva. Ipak, uz pomoć prijatelja uspeo sam da sve pripremim za start - kaže Sagmajster, koji je iz francuske luke Avr "ispratio" motor i opremu za Argentinu.

Upravo tako, organizatori "Dakar relija" su odličili da se 30. izdanje relija koji je još 1978. godine osmislio i sproveo u delo Francuz Tjeri Sabin, vozi na stazama i bogazima Argentine i Čilea, kroz pampase, bespuća Kordiljera i Anda, mesečeve krajolike, koji će, nadaju se oni, dostojno zameniti dine Sahare, kamenite predele Maroka, Malija, pa i samo Jezero ruža u glavnom gradu Senegala, u kojem su slavili, po tradiciji, oni koji su ranijih godina uspevali da savladaju sve prepreke i iskušenja i stizali na cilj.

Oni koji su kreirali itinerer predstojećeg relija tvrde da je on možda teži i zahtevniji nego ikada.

Start je zakazan za 3. januar u Buenos Ajresu gde je i cilj 18. januara, posle 15 etapa (jedan dan odmora, 10. januara) i pređenih 1361 kilometar sa 5.652 kilometra specijalnih brzinskih ispita. Nadamo se da će na cilju čestitke primati i naš as iz Subotice Gabor Sagmajster.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1712
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.