Komentara: 0
Pregleda: 2753

Sreten Damnjanović dobitnik nagrade za životno delo Festivala sportskog filma u Čajetini

11.06.2018. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica bio je partner 7. festivala sportskog filma koji se održao od 7 do 10. juna u Čajetini. Tom prilikom kroz razgovore radilo se na jačanju međusobne saradnje, pre svega u oblasti sporta, a domaćini su se i zahvalili posebnim priznanjima.
Sreten Damnjanović dobitnik nagrade za životno delo Festivala sportskog filma u Čajetini

Proslavljeni rvač još iz ere zajedničke velike države, Sreten Damnjanović, osvajač sedam evropskih i svetskih medalja, kao i dugogodišnji trener reprezentacije i Rvačkog kluba "Spartak", dobitnik je posebnog priznanja za životno delo koje se dodeljuje u okviru Međunarodnog festivala sportskog filma u Čajetini, nadomak Zlatibora.

Prilikom dodele priznanja nagovešteno je da će, na inicijativu Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Srbije, do sledećeg festivala sportskog filma biti snimljen dokumentarni film o životnom i sportskom putu Sretena Damnjanovića. Ovaj projekat, kako je navedeno, podržali su nacionalni sportski savez, opština Čajetina i Grad Subotica.

- Svaki sportista ima svoje želje, da osvaja velike medalje, da učestvuje na velikim takmičenjima. Ja sam osvojio sedam evropskih i svetskih medalja, ali nisam bio olimpijski šampion. Meni je olimpijska medalja izmakla 1952. u Minhenu, nisam uspeo ni da postanem olimpijski šampion, i pored činjenice da nisam izgubio nijednu borbu, zahvaljujući nekim čudnim pravilima. Što nisam uspeo kao rvač, pošlo mi je za rukom kao treneru, preko tri moja učenika, Momira Petkovića (1976), Refika Memiševića (1984, vicešampion) i Davora Štefaneka (2016). - rekao je Damnjanović i dodao da Rvački klub "Spartak", u svojoj bogatoj istoriji ima 36 evropskih, svetskih i olimpijskih medalja, što ga čini posebno ponosnim.

Posebno priznanje je u ime grada partnera festivala primio Dejan Vuković, vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice.

Sreten Damnjanović dobitnik nagrade za životno delo Festivala sportskog filma u Čajetini

- Nama je čast što smo ovde i što predstavljamo grad Suboticu, pogotovo naš sportski deo. Nismo razvijeni turistički kao naš domaćin, ali možemo da se pohvalimo da smo među najsportskijim gradovima u Srbiji, odnosno činjenicom da Subotica ima 150 aktivnih sportskih klubova, imamo sedam prvoligaša, od kojih je čak četiri izborilo plasman na evropsku scenu. Saradnja između Subotice i Čajetine je dobra i možemo dosta da učimo jedni od drugih, mi od njih o turizmu, a oni od nas u sportu – izjavio Vuković

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2753
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

sreten damnjanović

dejan vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.