Komentara: 0
Pregleda: 1624
Foto

Srednjoškolci u kuhinji, đaci pripremali zdrave obroke

16.11.2022. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Povodom Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom, u pekari Hemijsko - tehnološke škole, upriličena je akcija pod nazivom "Mladi kuvaju" u okviru koje su đaci ove škole, ali i budući medicinari i gimnazijalci imali priliku da se oprobaju u pripremi zdravih obroka.
Srednjoškolci u kuhinji, đaci pripremali zdrave obroke

Na radionici, koju je organizovao subotički Centar za promociju zdravlja, pukih posmatrača nije bilo, već su svi učesnici podjednako doprineli pripremi zdravih obroka, bez obzira na prethodno kulinarsko (ne)iskustvo. Slatke i slane mafine, Cezar salata jela su koja srednjoškolci inače vole, ali ovoga puta ona su pripremana na znatno zdraviji način.

Srednjoškolci u kuhinji, đaci pripremali zdrave obrokeCilj nam je bio da podstaknemo decu da isprobaju neke namirnice koje inače retko ili uopšte ne koriste. Oni rado jedu mafine, ali najčešće one koji su pripremljeni isključivo od belog brašna. Danas su pripremali mafine koji su obilovali povrćem, a umesto belog, koristili su integralno brašno. Salatu su pripremali kombinujući različito povrće, voće i semenke. Srednjoškolci koji su učestvovali u radionici naučili su kako da pripreme zdrav slatkiš, jer oni čuveni slatkiši koje  najčešće konzumiraju zapravo su prazne kalorije u kojima se ne nalazi ništa zdravo i korisno - objašnjava dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje.

Srednjoškolci u kuhinji, đaci pripremali zdrave obrokeSve što su danas pripremali, mladi mogu pripremiti i kod kuće i poneti u školu kao zdravu užinu, što će Helena Vasić iz Srednje medicinske škole ubuduće i praktikovati.

Užinu najčešće kupujem u pekari, ali nakon ove radionice ću češće pripremati zdrave i jednostavne obroke kod kuće koje ću nositi u školu. Naučila sam i neke nove, veoma jednostavne recepte za pripremu slatkih i slanih mafina, to može da se spakuje i ponese za užinu. Danas sam savladala neke nove veštine u kuvanju i od sada ću češće pomagati mami u kuhinji - priča nam Helena.

Srednjoškolci u kuhinji, đaci pripremali zdrave obroke

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom Obeležavanje Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja sa decom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1624
Povezane teme

srednjoškolci

hemijsko tehnološka škola

nada kosić bibić

zdrava ishrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.