Komentara: 1
Pregleda: 4290

Srednja medicinska škola upisuje 180 đaka

28.05.2021. u 10:30h
Izvor: TV Subotica
Srednja medicinska škola upisuje 180 đaka

U narednoj školskoj godini učenici će u Srednjoj medicinskoj školi moći da upišu obrazovne profile iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite. Bogata teorijska znanja, koja ova ustanova nudi, propraćena su brojnim praktičnim i vannastavnim aktivnostima, što potvrđuju maturanti koji o školi imaju samo reči hvale.

- U školi se stvara jedan apsolutno predivni spoj učenja teorijskih nauka i praktičnih veština, kao i odnosa sa kolegama iz razreda - podelio je utiske jedan maturant.

Srednja medicinska škola upisuje 180 đaka- U ovoj školi vas čeka jedan jako dobar kolektiv, jedna jako dobra ekipa i super atmosfera. Pored škole možete da se isprobate na raznim poljima, kao što je sekcija iz prve pomoći ili sekcija iz zdravstvene nege - nadovezala se njegova koleginica.

- U školi sam stekla prijatelje za ceo život, kao i znanja koja će mi biti korisna u daljem školovanju - poručila je maturantkinja Srednje medicinske škole.

Obrazovnih profila na koje se planira upis malih maturanata ukupno ima šest, svi su četvorogodišnji i predavaće se na tri jezika, a moći će da ih upiše 180 đaka.

Srednja medicinska škola upisuje 180 đaka

- Na srpskom nastavnom jeziku upisaćemo dva odeljenja, odnosno 60 učenika na smer medicinska sestra-tehničar i imaćemo jedno odeljenje za fizioterapeutskog tehničara. Što se tiče obrazovnog profila na mađarskom nastavnom jeziku, to je medicinska sestra-tehničar za 30 učenika i jedno odeljenje kozmetički tehničar, takođe 30 učenika. Na hrvatskom nastavnom jeziku upisujemo đake na smer medicinska sestra-tehničar - kazala je Tatjana Tot Karakaš, direktorka škole.

Škola pored kabineta za praktičnu nastavu ima i labora toriju, a sarađuje i sa različitim socijalnim i zdravstvenim ustanovama, gde učenici dodatno usavršavaju svoja znanja, ali i stiču nova iskustva.

Srednja medicinska škola upisuje 180 đaka

- Prve dve godine se praksa pretežno realizuje u školi sa eventualno, u zavisnosti od smera, blok nastavom u Opštoj bolnici ili Domu zdravlja u drugoj godini. U trećoj i četvrtoj godini, po novom reformisanom planu i programu, uglavnom se sva praksa realizuje u ustanovama naših partnera, od Opšte bolnice, Doma zdravlja, Hitne pomoći i farmaceutskih kuća, laboratorija, vrtića, gde, u zavisnosti od profila, naši učenici pohađaju nastavu - objasnio je Predrag Milanović, koordinator praktične nastave.

Svi smerovi na koje će učenici moći da se upiši su deficitarni na tržištu rada, pa su, po rečima sagovornika, slobodna mesta za upis u školu svake godine uglavnom popunjena već u prvom krugu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4290
Povezane teme

medicinska srednja škola

upis u srednje škole

upis u školu

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.