Komentara: 7
Pregleda: 6298
Foto

"Srbija u ritmu Evrope" - završni koncert

04.07.2013. u 16:30h
Izvor: RTV Yueco
Završni koncert manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ održan je sinoć na Stadionu malih sportova. Na koncertu su nastupili subotički mališani, koji su proteklih meseci pohađali obuke u sekciji hora, modernog plesa, folklora i solo pevanja.
"Srbija u ritmu Evrope" - završni koncert

Kao gosti, na koncertu su nastupili i: Hrvatsko kulturno-prosvetno društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta, plesna škola „Milenijum“, plesna grupa „El labinne“, dok je specijalni gost bio, Finalista Prvog glasa Srbije, Igor Terzija.

Oko 120 subotičkih mališana, proteklih meseci učestvovalo je u radu besplatnih sekcija: hora, modernog plesa, folklora i solo pevanja. Kod mnogih od njih, pored talenta, rodila se i ljubav prema umetničkoj vešini, pa će, kako kažu, i posle završetka manifestacije, nastaviti sa radom u sekcijama.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji. Besplatne edukacije namenjene su deci osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta.

Pored dece koja su učestvovala u radu sekcija, na koncertu su nastupili i brojni gosti, kao što su Hrvatsko kulturno društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Plesna škola „Milenijum“ kao i,  u ulozi specijalnog gosta, finalista Prvog glasa Srbije, Igor Terzija. Širom Srbije, u toku maja i juna,  održano je 27 koncerata. Finalni koncert manifestacije biće održan u Šapcu, 15. jula.

Izvor: RTV Yueco
Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope" Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope" Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope" Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope" Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope" Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope" Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope" Završni koncert "Srbija u ritmu Evrope"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6298

Povezana vest

Povezane teme

srbija u ritmu evrope

subotica u ritmu evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.