Komentara: 7
Pregleda: 2500

SPS: Protiv privatizacije EPS-a

25.03.2013. u 16:11h
Gradski odbor Socijalističke partije Subotice smatra da politički izazovi i teško ekonomsko-socijalno nasleđe sa kojim se suočava Vlada Republike Srbije na čelu sa Ivicom Dačićem ne smeju da budu paravan da pojedine strukture na mala vrata pokušaju progurati privatizaciju EPS-a.
SPS: Protiv privatizacije EPS-a

Prvi korak koji budi sumnju u te namere je nalog da se izvrši obezvređivanje kapitala za 18%. Socijalisti sa svojim koalicionim partnerima podsećaju javnost da je jedno od osnovnih političkih načela i ciljeva koje su obećali u predizbornoj kampanji bio reforma i restruktuiranje a ne privatizacija Javnih i Javno-komunalnnih preduzeća.

Razloga za ovakav stav koji ćemo braniti svim političkim sredstvima leži pre svega u činjenici da je dosadašnji model privatizacije proizveo pogubne posledice za državu i sve njene građane, čiji efekti se mere stotinama hiljada nezaposlenih i socijalno ugroženih građana.

Najnovija dešavanja u Bugarskoj nastala kao posledica privatizacije tamošnje Elektroprivrede i enormnog podizanja cena. Imamo istorijsku šansu da se učimo na tuđim ne na svojim greškama.
Zalažemo se za restruktuiranje, povećanje efikasnosti, povećanje proizvodnje a do tada MORATORIJUM NA BILO KAKVU PRODAJU!

Podržavamo izjavu Generalnog direktora Elektrovojvodine, Srđana Kruževića, od 19.03.2013. godine Predsednika pokrajinskog odbora Jedinstvene Srbije, našeg koalicionog partnera koji je naglasio da se obaranjem vrednosti kapitala priprema još jedna problematična privatizacija.

Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2500
Povezane teme

sps

socijalistička partija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.