Komentara: 19
Pregleda: 4060

SPS o "Paradi ponosa"

05.10.2012. u 21:48h
Izvor: Radio Subotica
Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Subotici pozdravlja hrabru odluku premijera Srbije Ivice Dačića da se zabrani održavanje "Parade ponosa".
SPS o "Paradi ponosa"

U saopštenju Gradskog odbora navodi se da SPS, kao stranka koja se zalaže za poštovanje ljudskih i manjinskih prava kao i manjinskih zajednica te sprečavanje svih oblika diskriminacije, ne želi zbog velikih bezbednosnih rizika oko održavanja "Parade" da se na ulicama Beograda opet ponove slike nasilja i rušilačkih pohoda iz 2010. godine.

Zato se poziva država da nastavi da radi na afirmaciji i unapređenju ljudskih prava i tolerancije u našem društvu što će Srbiju učiniti članicom zemalja demokratske i moderne Evrope. SPS ovim putem želi još jednom da skrene pažnju na izuzetno teško ekonomsko–socijalnu situaciju u državi i imperativ njenog rešavanja, što treba da bude u fokusu aktivnosti svih državnih i društvenih subjekata – kaže se u saopštenju povodom zabrane "Parade ponosa" Gradskog odbora SPS–a Subotica.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 4060
Povezane teme

socijalistička partija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.