Komentara: 2
Pregleda: 1575

Spremanje za poplave

15.02.2012. u 15:17h
Izvor: RTV Yueco
Spremanje za poplave

U skladu sa naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije, Pokrajinski štab je, u cilju sprovođenja odbrane od poplava i leda na vodotocima II reda u Vojvodini, pristupio sagledavanju stanja i definisanju mera nadležnim organima.

Mere se odnose na čišćenje korita vodotoka za malu vodu kroz naseljena mesta, na čišćenje propusta na delovima regulisanih korita kroz naseljena mesta i sa ukrštanjima vodotokova sa putevima, zatim izmuljivanje delova proticajnih profila kroz naseljena mesta, te na uklanjanje otpada iz korita:građevinskog otpada, smeća, plastične, metalne ambalaže i drugo.

Neophodna je puna koordinacija štabova sa Republičkom direkcijom za vode i sa javnim vodoprivrednim preduzećima na svojoj teritoriji.

Opštinski i okružni štabovi na teritoriji Vojvodine dostavljaju svoje izveštaje Pokrajinskom štabu za vanredne situacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1575
Povezane teme

poplava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.