Komentara: 0
Pregleda: 2881

Sprečeno krijumčarenje ptica

17.12.2012. u 19:33h
Izvor: RTV Yueco
Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na graničnom prelazu Horgoš 14. decembra kontrolom autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Beč-Kladovo sprečili pokušaj krijumčarenja 12 zaštićenih vrsta fazana.
Sprečeno krijumčarenje ptica

Ptice su otkrivene detaljnom kontrolom autobusa, kada su u prtljažnom delu, između torbi, pronađena dva kaveza u kojima su se nalazile tri jedinke vrste Crossoptilon Mantchuricum i 9 vrsta Syrmaticus Reevesii.

Determinacija vrsta je izvršena nakon što su fotografije ptica prosleđene kancelariji CITES (Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore ) koja je kontaktirana odmah nakon što su fazani pronađeni.

S obzirom na to da se radi o zaštićenim vrstama za koje su potrebne posebne dozvole koje putnik Lj.B nije imao, ptice će biti smeštene u odgovarajuće prihvatilište, što će najverovatnije biti ZOO vrt Palić, piše u saopštenju Uprave carina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2881
Povezane teme

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.