• Pregleda: 7429

Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Carinici su 9. februara 2015. godine, na graničnom prelazu Kelebija, sprečili krijumčarenje četiri pištolja i preko 5.000 tableta u Švedsku. Slučaj se odigrao tokom večeri, kada je na prelaz pristigao autobus vršačkih registarskih oznaka, kojim je tridesetak putnika putovalo iz Vršca u Stokholm.
Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Iako su vozači i putnici prijavili samo lični prtljag, carinici su, zajedno sa policijskim službenicima, detaljno pregledali autobus. Tom prilikom, ispod postave jednog kofera pronašli su gotovo 5 hiljada tableta za smirenje "Ksalol" i oko 100 tableta leka "Rivotril".

Izjave trojice vozača da je kofer sa tabletama zapravo pošiljka za nekoga u Stokholmu nisu zaustavile carinike koji su daljom pretragom, u toaletu autobusa pronašli i četiri pištolja.

Tri pištolja marke "Zastava" i jedan automatski pištolj "Škorpion" bili su oblepljeni samolepljivom trakom i skriveni u šupljinu ispod lavaboa.

Gotovo identičan slučaj odigrao se u oktobru prošle godine, kada je u autobusu koji je saobraćao na istoj relaciji pronađeno preko 16 hiljada lekova za smirenje "Ksalol" i ''Rivotril".

Da podsetimo, lek "Ksalol" koristi se u lečenju napada panike i anksioznosti, dok se ''Rivotril" primenjuje i u lečenju epilepsije, pa i prilikom odvikavanja od upotrebe narkotika.

Ovi lekovi deluju na centralni nervni sistem, te je važno da se spreči njihova nelegalna primena, budući da se često zloupotrebljavaju kao sredstva koja izazivaju zavisnost.

Izvor: Uprava Carina

povezane teme

9
Alvatna Odgovori
Kamo srece da su svi koji ucestvuju u otkrivanju kriminala ovako radili. A mogli su, da su hteli.
Bili su zaduzeni i placeni, da nas stite od raznih kriminalaca.
političar Odgovori
Carina radi svoj posao...
Vesko Odgovori
Opet jedna lepa kacija policije i carine koja donela uspeh. Samo tako nastavite, stim da
ne zaboravite sta nam se ranije desavalo, ali nikako da ispliva u javnost, koja to iscekuje.
Vesko Odgovori
Neznam da li je i dalje unosno biti carinak. Nekad ranije, sigirno da jeste. Svaki carinik se obicno
brzo oporavi i ponovi, sa stanom ili kucom i dobrim kolima.
Sluga sive ekonomije Odgovori
Po statistici ( po zvanicnom) tek 5% posto se otkrije ,znaci 95% je otislo uobicajenim putem.
Ada Odgovori
Sprecimo krijumcarenje ljudi!
zyyy Odgovori
Zasto carinici nece da sprece prelazak belog kombija iz Madj.u Srb., jednom nedeljno pun kozmetike i slatkisa??????
sofi Odgovori
@zyyy
Pa kad sve znaš prijavi zvanično a ne ovde. Neprijavljivanje krivičnog dela je isto krivično delo.
Uvek u pravu Odgovori
Zyyy, baš si tužibaba. Šta te briga za beli kombi pogotovo ako ti nije konkurencija u nečemu. Mislim da ni ti nisi došao na granični prelaz da vidiš kakvo je vreme nego da nešto prošvercuješ. Ćuti i radi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.