Komentara: 9
Pregleda: 7997

Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

10.02.2015. u 12:38h
Izvor: Uprava Carina
Carinici su 9. februara 2015. godine, na graničnom prelazu Kelebija, sprečili krijumčarenje četiri pištolja i preko 5.000 tableta u Švedsku. Slučaj se odigrao tokom večeri, kada je na prelaz pristigao autobus vršačkih registarskih oznaka, kojim je tridesetak putnika putovalo iz Vršca u Stokholm.
Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Iako su vozači i putnici prijavili samo lični prtljag, carinici su, zajedno sa policijskim službenicima, detaljno pregledali autobus. Tom prilikom, ispod postave jednog kofera pronašli su gotovo 5 hiljada tableta za smirenje "Ksalol" i oko 100 tableta leka "Rivotril".

Izjave trojice vozača da je kofer sa tabletama zapravo pošiljka za nekoga u Stokholmu nisu zaustavile carinike koji su daljom pretragom, u toaletu autobusa pronašli i četiri pištolja.

Tri pištolja marke "Zastava" i jedan automatski pištolj "Škorpion" bili su oblepljeni samolepljivom trakom i skriveni u šupljinu ispod lavaboa.

Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Gotovo identičan slučaj odigrao se u oktobru prošle godine, kada je u autobusu koji je saobraćao na istoj relaciji pronađeno preko 16 hiljada lekova za smirenje "Ksalol" i ''Rivotril".

Da podsetimo, lek "Ksalol" koristi se u lečenju napada panike i anksioznosti, dok se ''Rivotril" primenjuje i u lečenju epilepsije, pa i prilikom odvikavanja od upotrebe narkotika.

Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Ovi lekovi deluju na centralni nervni sistem, te je važno da se spreči njihova nelegalna primena, budući da se često zloupotrebljavaju kao sredstva koja izazivaju zavisnost.

Izvor: Uprava Carina
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 7997
Povezane teme

granični prelaz kelebija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.