• Pregleda: 3429

Sprečeno krijumčarenje arheoloških predmeta

Na graničnom prelazu Horgoš carinici i policajci su juče otkrili arheološke predmete čiji će značaj i vrednost biti poznati nakon veštačenja. Iskopine su pronađene u kombiju marke "Mercedes Benz", austrijskih registarskih oznaka, kojim je iz Požarevca u Beč putovalo sedam srpskih državljana, saopšteno je iz Uprave Carina
Sprečeno krijumčarenje arheoloških predmeta

Na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinjenje, carinici su dobili jednoglasan odgovor da se u vozilu ne nalazi ništa sem ličnog prtljaga i namirnica.

Uprkos tome, izvršen je detaljan pregled tokom kog je, na gornjoj levoj polici pronađeno oko 100 arheoloških predmeta, upakovanih u najlonsku kesu.

Otkriveno je 77 metalnih novčića, umotanih u novinsku hartiju, 20 kamenih predmeta sa reljefnim detaljima, kao i 5 metalnih predmeta, od kojih neki podsećaju na vrh koplja, ukrase za vrata i kopče.

Nakon otkrivanja prekršaja vozač je izjavio da je predmete dobio od poznanika u Beču da ih preveze do Požarevca, ali kako ih niko nije preuzeo, odlučio je da ih vrati u Austriju.

Budući da je reč o specifičnim predmetima, vrednost će utvrditi nalaz veštaka, a postoji mogućnost da protiv prekršioca, poslastičara iz Požarevca, bude  podneta i krivična prijava.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Vesko Odgovori
Zaista puno toga ste otkrili i sprecili, sto zasluzuje pohvale, samo jos da se otkrije gde
su nasi novci od opljacaknih preduzeca. Na koji nacin su izneti su i gde su utroseni?
Izgleda da je lakse otkritii stari metalni novac, nego aktuelan i devize, kao i cigle od pozorista.
kojot Odgovori
Тотално лоше смишљена прича на нивоу детета од 8-9година.Чуј носио је те предмете некоме у Пожаревац а пошто се тај није појавио одлучио је да их врати за Аустрију.
kojot Odgovori
Уместо да је изјавио како му је поменуте преднете оставила тетка у наследство та прича код нас пије воду увек.
Sta? Odgovori
"Na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinjenje, carinici su dobili jednoglasan odgovor da se u vozilu ne nalazi ništa sem ličnog prtljaga i namirnica." Dobro! A sta bi bilo da su prijavili da imaju nesto? Kakva bi im sudbina tada bila i kakva bi ova vest bila?
Sivi biznismen Odgovori
@Vesko ,Vesko , ako za boga znas ,nediraj u ono sto nas najvise boli.
styx Odgovori
bravo Vesko!
saša Odgovori
@ Vesko
Možeš pisati do besvesti vidiš da te niko ne zarezuje. Još će te proglasiti neuračunljivim.
sojic Odgovori
Digli frku oko malo gvozdjurije i oko malo kamenja.
Uvek u pravu Odgovori
Ovim putem želim da obavestim Veska, jednog od akcionara "Agrokombinata" da može otići u banku gde ima otvoren namenski račun i podići pare od akcija.Koristim takođe ovu priliku da se zahvalim MUP-u RS, sekretarijatu u Subotici zatim prekršajnom sudu, okružnom i stečajnom sudu i svim drugim institucijama koje su pomogle i zaista brzo rešile sve probleme vezane za stečaj i likvidaciju ovog poljoprivrednog kombinata, stečajnog upravnika, akcionare i članove njihovih porodica (5-6 hiljada komada) i doneli ovom narodu veru u institucije ove države pogotovo u brzinu njihovog rada. Ovu sam vest planirao da pustim 1. aprila ali ne mogu toliko da čekam. Izvini Vesko a i ostali šalim se na Vaš ali i na moj račun jer se i ja zajedno s vama kuvam u istom loncu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.