Komentara: 12
Pregleda: 7993

Sprečeni pokušaji krijumčarenja guma na Horgošu

06.08.2015. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
Carinici su se u proteklih nekoliko dana na graničnom prelazu Horgoš, u više navrata, susreli sa pokušajima krijumčarenja polovnih, ali i novih guma. Tako su u petak, 31. jula 2015. godine, prilikom detaljne kontrole kamiona jedne beogradske prevozničke firme koja je transportovala tovar od preko 5 tona nameštaja i drugih stvari za domaćinstvo, otkrili i 160 polovnih guma za automobile i 6 za motocikle.
Sprečeni pokušaji krijumčarenja guma na Horgošu

U saopštenju Uprave Carina navodi se da su carinici  nekoliko dana kasnije, 3. avgusta 2015. godine, u popodnevnim časovima, uz pomoć skenera u šleperu marke „Volvo“, otkrili šest neupotrebljavanih traktorskih guma marke ''Continental''.

Vozač je carinicima rekao da nema ništa što bi trebalo da prijavi osim četiri polovna traktora namenjena uvoznicima iz Podujeva, napomenuvši pritom da su točkovi sa njih skinuti i smešteni u prikolicu.

Kako su carinici odlučili da kamion ipak pregledaju na mobilnom skeneru, ubrzo je ustanovljeno da 46-godišnji vozač nije govorio istinu. Naime, snimak skenera je pokazao da se na svim traktorima nalaze točkovi, a ispod jednog od njih uočene su siluete neprijavljenih traktorskih guma.

Sprečeni pokušaji krijumčarenja guma na Horgošu

Iz Uprave Carina napominju da pravna lica mogu uvesti polovne gume u Republiku Srbiju jedino ukoliko pribave dozvolu koju izdaje Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Fizička lica to mogu učiniti samo ukoliko ih uvoze za sopstvene potrebe, i tom prilikom prilože saobraćajnu knjižicu i izjavu o nameni uvoza.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7993
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

krijumčarenje robe

uprava carina

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.