• Pregleda: 3662

Sprečen pokušaj krijumčarenja velike količine cigareta i rezanog duvana

U saradnji sa policijom, carinici su juče, na izlazu graničnog prelaza "Horgoš", u dva navrata sprečili krijumčarenje više od 4.000 cigareta i šest kilograma rezanog duvana, koje su putnici krili na mestu predviđenom za rezervni točak.
Sprečen pokušaj krijumčarenja velike količine cigareta i rezanog duvana

Kada je vozilo holandskih registarskih oznaka stiglo na red za kontrolu, dva putnika su rekla da nemaju ništa da prijave. Ispostavilo se da nije tako, jer su carinici paklice cigareta pronašli svuda po automobilu.

Tako je u gepeku, ispod poklopca prostora za rezervni točak, kamuflirano sa garderobom bilo sakriveno 200 kutija „Marlbora“ i još po 10 paklica je otkriveno ispod tapacirunga vozačevog sedišta, ali i u instrument-tabli na strani suvozača. Pronađeno je ukupno 220 paklica crvenog „Marlbora“, sa srpskim akciznim markicama, a protiv Holanđanina je podneta krivična prijava.

Slično se dogodilo i vozaču vozila sa mađarskim registarskim oznakama, koji se u društvu saputnice kretao iz Srbije ka Mađarskoj. Njihove reči da nemaju ništa da prijave opovrgao je neprijavljeni tovar u gepeku, a način sakrivanja kao da su preslikali od dvojice holandskih putnika.

Ispod poklopca prostora za rezervni točak, prekrivena predmetima kupljenim na pijaci, nalazila se crna torba, a u njoj 11 najlon kesa sa ukupno šest kilograma rezanog duvana.

Iz Uprave carina podsećaju da je putnicima dozvoljeno da kao deo ličnog prtljaga preko granice prenesu 1 boks cigareta ili 250 grama duvana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Milan024 Odgovori
Pustite ljude, pa oni izvoze robu proizvedenu u Srbiji, ostavljaju devize u našoj zemlji !
saša
Al si ti neki pametan. Pa nisu oni ostavili devize državi nego nekom u džep. Država uzima porez i akcizu a oni ovde nisu naplaćeni.
saša Odgovori
A šta ćemo sa proizvodima od mesa i mesnih prerađevina iz Mađarske. U toj zemlji se pojavila afrička kuga.
Nenad Kokodakovic Tunjic
Otkud u madjarskoj africka kuga, pa nije madjarska u afrike
sofi
@Nenad kokodaković tunjić
Bože sačuvaj nas od kuge i pametnih komentara.
Komedija Odgovori
Da su uspeli proci granicu, ne mogu ni da napisem kolike milione eura bi ostetili drzavu..

Svaka cast na otkrivanju ovakvih ljudi u nasem drustvu.
saša
Baš ti dobar nick. Komsedija si ti sa svojim komentarom. Ajde unesi ili iznesi u neku zemlji EU nešto što nije dozvoljeno ili prijavljeno.
C Odgovori
Pa ti torbicu može neko sam da ispuši za mesec dana, daj bre hvatajte nešto ozbiljnije.
Vesti samo o nekim sitnim stvarima uvek.
robes
da, treba nešto ozbiljnije da spreče, slažem se. al tu torbicu niko ne može da ispuši za mesec dana....možda za par meseci al i to teško....
S.Attila Odgovori
Sreda ,granični prelaz Kelebija.Carinik se javlja na telefon bio sam prisutan.Razgovor:Gde si?.....Čekam te!!!
Ko razume,razume kome nije jasno neka se raspita.
Uvek u pravu Odgovori
O ovom poduhvatu treba hitno obavestiti predsednika, premijera, vladu, interpol, MMF i svetsku carinsku uniju i održati hitan sastanak saveta bezbednosti UN da vide kako se pronalazi šest kg duvana u besprekornoj zemlji Srbiji gde je rezani duvan najveće zlo koje može da zahvati čovečanstvo.
Beranac Odgovori
Posao za državne organe!Uporediti imovinu carinika sa prihodima.Nedokazivo i neoporezivo uknjiziti u vlasništvo direkcije za imovinu pa na licitaciju.Suficit će samo rasti.A Vučić će povratiti poverenje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.