Komentara: 3
Pregleda: 12358

Sprečen pokušaj krijumčarenja 30.000 cigareta

11.11.2016. u 12:49h
Izvor: Subotica.com
Carinici su u četvrtak, 10. novembra, na izlazu graničnog prelaza Horgoš u saradnji sa graničnom policijom sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 30.000 cigareta u duplom dnu jednog automobila.
Sprečen pokušaj krijumčarenja 30.000 cigareta

Krijumčarenje je otkriveno u ranim jutarnjim časovima na putničkom prelazu Horgoš, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen ''Citroen C4'' sa poluprikolicom za prevoz vozila paraćinskih registarskih oznaka.

Pomenutim automobilom upravljao je 54-godišnji srpski državljanin iz Paraćina koji je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio da ide po automobil u Mađarsku i da kod sebe ima samo 60 evra.

Potom je automobil upućen na kontrolu mobilnim skener uređajem, kada je potvrđeno da je vozilo samo naizgled prazno. Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u komandnoj tabli, podu - pragova, zadnjim sedištima i zadnjem braniku. Zbog toga je automobil sproveden do garaže na ispostavi Horgoš, gde je usledila kompletna kontrola vozila na osnovu markiranih zona za pregled.

Sprečen pokušaj krijumčarenja 30.000 cigareta

Skidanjem zadnje tablice vozila, vađenjem zadnjih sedišta, demontažom komandne table (u kojoj je pronađena dupla pregrada) , skidanjem sedišta vozača i suvozača došlo se do prikrivenih otvora za pristup u duplo dno vozila koje je posebno napravljeno za krijumčarenje robe.

Demontažom tapacirunga na zadnjim vratima sa leve strane vozila, carinici su uspeli da dođu do skrivenog prostora iz koga je izvađeno 992 paklice cigareta Marlboro red; 100 paklica cigareta Marlboro gold i 394 paklice cigareta Winston red 100S.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, sve otkrivene cigarete, kao i automobil kojim su transportovane, zadržani su do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 12358
Povezane teme

šverc cigareta

granični prelaz horgoš

zaplena

krijumčarenje robe

cigarete

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.