• Pregleda: 11665

Sprečen pokušaj krijumčarenja 30.000 cigareta

Carinici su u četvrtak, 10. novembra, na izlazu graničnog prelaza Horgoš u saradnji sa graničnom policijom sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 30.000 cigareta u duplom dnu jednog automobila.
Sprečen pokušaj krijumčarenja 30.000 cigareta

Krijumčarenje je otkriveno u ranim jutarnjim časovima na putničkom prelazu Horgoš, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen ''Citroen C4'' sa poluprikolicom za prevoz vozila paraćinskih registarskih oznaka.

Pomenutim automobilom upravljao je 54-godišnji srpski državljanin iz Paraćina koji je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio da ide po automobil u Mađarsku i da kod sebe ima samo 60 evra.

Potom je automobil upućen na kontrolu mobilnim skener uređajem, kada je potvrđeno da je vozilo samo naizgled prazno. Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u komandnoj tabli, podu - pragova, zadnjim sedištima i zadnjem braniku. Zbog toga je automobil sproveden do garaže na ispostavi Horgoš, gde je usledila kompletna kontrola vozila na osnovu markiranih zona za pregled.

Skidanjem zadnje tablice vozila, vađenjem zadnjih sedišta, demontažom komandne table (u kojoj je pronađena dupla pregrada) , skidanjem sedišta vozača i suvozača došlo se do prikrivenih otvora za pristup u duplo dno vozila koje je posebno napravljeno za krijumčarenje robe.

Demontažom tapacirunga na zadnjim vratima sa leve strane vozila, carinici su uspeli da dođu do skrivenog prostora iz koga je izvađeno 992 paklice cigareta Marlboro red; 100 paklica cigareta Marlboro gold i 394 paklice cigareta Winston red 100S.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, sve otkrivene cigarete, kao i automobil kojim su transportovane, zadržani su do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Vesko Odgovori
Da su barem velike pljacke sprecene, gde bi nam sad bio kraj? Sada nam je svo bogastvo u Malom Bajmoku, stalno nesto otvaramo i hvalimo se velikim zaposljavanjem nasih radnika.
Zaista "veliki" uspeh bivsih i sadasnje vlasti.
Plovak Odgovori
U zadnjih godinu dana citamo kako su nasi carinici na IZLAZNOJ STRANI rutinskom kontrolom otkrili krijumcarenje robe. Sve su to dojave, a dok oni trkeljisu taj auto pored im prodje deset puta vise robe i ko zna cega svega. Pustite nas vise glupih dojava, hvatajte prave krimnalce...
da,da... Odgovori
Eeee...pravi kriminalci su zaposleni na carini,u policiji i na vlasti.Nece valjda sami sebe hapsiti..Pa nije ni cudo sto mnogi pobegose odavde jer nisu lopovi i nemaju veze i vezice da se dobro zaposle..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.