Komentara: 3
Pregleda: 3132
Foto

Sportsko društvo "Spartak" proglasilo najbolje sportiste, klub, sportskog radnika i trenera

10.03.2023. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Sportsko društvo železničara "Jovan Mikić Spartak" proglasilo je najbolje u 2022. godini iz članica svog sportskog udruženja. Najbolji sportista je rvač Sebastian Nađ, sportistkinja gimnastičarka Nina Šabić, dok je najuspešniji muški seniorski odbojkaški klub. Takođe dodeljena su priznanja za najboljeg trenera i sportskog radnika u protekloj godini kao i nagrada za životno delo.
Sportsko društvo "Spartak" proglasilo najbolje sportiste, klub, sportskog radnika i trenera

Izbor i prateća svečanost održani su po sedmi put, a od ove godine pored sportista, klubova i sportskog radnika i trenera, prvo priznanje koje ovo sportsko društvo od ove godine dodeljuje za životno delo poneo je Zoran Kalinić, živa legenda stonog tenisa u svetskim okvirima.

Odlukom Skupštine SDŽ "Jovan Mikić Spartak" za najboljeg sportistu proglašen je rvač Sebastian Nađ, koji je sa reprezentacijom osvojio svetsko zlato prošle godine u Beogradu. Najbolja dama u sportskom društvu je od nedavno seniorka iz gimnastičkog kluba, Nina Šabić, koja je nakon pionirske i juniorske titule prošle godine ponela i titulu seniorskog šampiona Srbije.

Sportsko društvo "Spartak" proglasilo najbolje sportiste, klub, sportskog radnika i trenera- Posle pet fudbalerki u nizu, a pre toga atletičarkom, ove godine priznanje je ponela mlada gimnastičarka, koja je nastavila niz osvajanja titula u uzrasnim kategorijama, bila je prvak skoro u svim disciplinama, prvak u višeboju, a sve je uspešnija i u međunarodnoj konkurenciji - rekao je Milan Vučković, predsednik SDŽ "Spartak"

Sportsko društvo "Spartak" proglasilo najbolje sportiste, klub, sportskog radnika i treneraZa najboljeg trenera nije bilo dileme, to je ponovo Boris Arsić, šef struke Ženskog fudbalskog kluba "Spartak", strateg bez premca u ovom sportu. Priznanje za najboljeg trenera zaslužio je Dušan Bartološ, trener i jedan od osnivača Džudo kluba "Spartak".

- Boris već desetak godina uspešno vodi sa klupe subotičkog šampiona, potižu neverovatne rezultate u domaćim takmičenjima, a redovni su i na međunarodnoj sceni - kratko je dodao Vučković. - Legenda džudo kluba Dušan Bartološ živi za ovaj sport i mnogo je dao za razvoj i afirmaciju istog među mladima. Vrlo je posvećen i njegov doprinos je nemerljiv.

Muški odbojkaški klub "Spartak" poneo je priznanje za najbolji sportski kolektiv koji je prošle sezone igrao finale plejofa, igrao za titulu, ali i nakon velike borbe nije uspeo da nadigra Vojvodinu koja je slavila sa 3-1 u seriji.

Sportsko društvo "Spartak" proglasilo najbolje sportiste, klub, sportskog radnika i treneraI na kraju, stonoteniser Zoran Kalinić koji je u svojoj karijeri postigao vrhunske rezultate, zaslužio je priznanje za životno delo. Kalinić je tokom svoje duge i uspešne karijere osvojio 15 medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, čak 20 titula prvaka države (pojedinačno i ekipno), a jedna od onih najvrednijih ostaće upamćena svetska zlatna medalja 1983. godine u igri parova sa Dragutinom Šurbekom i srebrna medalja sa reprezentacijom Jugoslavije na planetarnom prvenstvu 1991. godine.

- Našoj sada već tradicionalnoj akciji izbora najboljih sportista i kluba, pre tri godine dodali smo trenera i sportskogr adnika, a od ove godine imamo i za životno delo. Subotica će pokušati kroz ova priznanja da se oduži osvajačima medalja na velikim takmičenjima, legendama kluba koje su okončale karijeru i već odavno su upisani u istoriju sportskih legendi - zaključio je predsednik SDŽ "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak" Dodela priznanja najboljim sportistima, trenerima i sportskim radnicima SDŽ "Jovan Mikić Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3132
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.