Komentara: 1
Pregleda: 2427

Sportska dešavanja za vikend

10.11.2017. u 11:58h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji sporta u Subotici u naredna tri dana imaće prilike da gledaju ženski fudbal, žensku košarku, žensku odbojku, rukomet i vaterpolo. Sportski vikend otvaraju fudbalerke danas od 13 časova, a nastavljaju odbojkašice od 19 časova.
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

Za superligaše (muške ekipe) u toku je prvenstvena pauza zbog obaveza reprezentacije, Spartak će svoj naredni meč igrati najverovatnije 19. novembra, s obzirom da ga 15. novembra očekuje meč osmine finala Kupa Srbije protiv Mačve (Gradski stadion u Subotici, 13 časova).

Fudbalski klub "Bačka 1901" je konačno pobedio. Nailaze li bolji rezultatski dani za naš najstariji klub ostaje nam da vidimo u narednom periodu. Prva sledeća prepreka je ekipa Dunava, tim iz neposrednog komšiluka po polažaju na tabeli. Meč se igra u Starim Banovcima, u subotu, sa početom od 13 časova.

"Golubice" kako su nas i navikle dosta suvereno vladaju Srbijom, a taj trend će pokušati da nastave protiv Crvene zvezde, u duelu 10. kola Superlige za žene, koji je zakazan za danas (petak) od 13 časova.

Košarka

Ekipa Nenada Čanka ima 4/4 u novoj sezoni, iz utakmice u utakmicu izgledaju sve bolje, ali podižu se i druge ekipe i očekuje sa da do kraja polusezone ekipe budu sve izjednačenije, a onda sledi borba za vrh tabele, odnosno za putnike u Superligu.  Spartak u 5. kolu KLS putuje u Beograd na megdan Beovuku 72. U pitanju je čvrsta ekipa koja mnogo trči, ima svoj sistem i dosada je pokazala da ima kvalitet i kapacitet za visoke ciljeve. Subotičani sa puno samopouzdanja odlaze na novo gostovanje, a šta su rekli u najavi meča pogledajte u povezanoj vesti.

Košarkašice Spartaka nemaju baš najbolji početak sezone, ekipa je do sada pobedila an startu nove sezone, a zatim narednih 5 puta izgubila. U klubu rade na tome da omoguće uslove za treniranje, odnosno igrački kadar koji bi mogao ne samo da trenira nego i igra u ŽKLS. Ovogodišnji cilj je opstanak u ovom rangu takmičenja, činjenica je da će taj put biti trnovit, ali verujmo da rukovodstvo ŽKK "Spartak" može da ukomponuje tim, uigra ekipu i stane blagovremeno na noge, kako bi izbegli strepnju za rasplet sezone. Subotičanke ovog vikenda dočekuju Crvenu zvezdu, lidera Prve lige, i jasno je da u tom duelu nemaju šta da traže, ali svakako će ga iskoristiti da se "izmere" sa ovogodišnjim pretendentom na titulu. Meč u Hali sportova igra se u subotu od 17 časova.

Odbojka

Muška ekipa ovog vikenda gostuje u Požarevcu ekipi Mladog radnika. Ekipa Igora Žakića u dosdašnjem delu sezone imaju po dve pobede i poraza, a naredni protivik je dobro poznat Subotičanima, rival sa kojim je Spartak po pravilu igrao odlične mečeve, pa nema sumnje da će se ta tradicija i nastaviti. Spartak je relativno lako izašao na kraj sa Ribnicom u Subotici, ali Mladi radnik je daleko kvalitetnija ekipa i samim time veći izazov. Meč se igra u subotu od 19 časova.

Odbojkašice Spartaka će na teren male sale Hale sportova u Subotici večeras od 19 časova, a protivnik u 5. kolu Superlige im je Klek-MD Zrenjanin. "Golubice" su posle dva poraza vezale dve pobede u prvenstvu, nažalost između je bilo i ispadanje iz nacionalnog Kupa, ali sada se mogu koncentrisati na prvenstvene obaveze i superligaške mečeve.

Rukomet

Posle minimalnog poraza kući od Metaloplastike, Spartak je ovog vikenda gost Partizanu. Ekipa Slaviše Lakovića pre poraza od Šapčana imala je tri vezane pobede i očekuje se da će u teškoj utakmici protiv uvek neugodnog Partizana imati prilike da se ponovo vrate na pobednički put. Meč se igra u nedelju od 19 časova.

Za vikend će se takođe održati turnir rukometnih veterana i veteranki. Više o najavi turnia koji će se održati u subotu i nedelju u MESŠC-u pogledajte u povezanoj vesti

Vaterpolo

Tokom predstojećeg vikenda održava se vaterpolo turnir za mešovite ekipe (sastavljene od dečaka i devojčica) uzrasne kategorije do 12 godina starosti u okviru "VIDÉK BAJNOKSÁG" - (Prvenstvo za ekipe van glavnog grada), takmičenje koje organizuje Vaterpolo savez Mađarske, dok je VK "Spartak" tehnički organizator, Učestvovaće četiri ekipe iz Mađarske, jedna 1 ekipa iz Slovačke, i Spartak kao domaćin i predstavnik Srbije.

Turnir na bazenu u Dudovoj šumi će se održati oba dana vikenda, i to u subotu od 13 do 19 časova, kao i u nedelju od 9 do 15 časova. Ulaz je besplatan.

Raspored utakmica:

Subota
13h HVSC - Koelner-Csongrád
14h Spartak - Békéscsaba
15h Szegedi VPS II - SK Hornets
16h Békéscsaba - HVSC
17h SK Hornets - Koelner-Csongrád
18h Szegedi VPS II - Spartak

Nedelja
9h Spartak - SK Hornets
10h Koelner-Csongrád - Békéscsaba
11h HVSC - Szegedi VPS II
12h SK Hornets - Békéscsaba
13h Szegedi VPS II - Koelner-Csongrád
14h Spartak - HVSC

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2427

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal

košarkaški klub spartak

košarka

vaterpolo

ženski košarkaški klub spartak

ženska košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.