Komentara: 1
Pregleda: 2068

Sportska dešavanja za vikend

03.11.2017. u 09:50h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji sporta u Subotici u naredna tri dana biće u prilici uživo da pogledaju mečeve Spartakovih odbojkaša (petak), košarkaša (subota) i rukometaša (nedelje), kao i fudbalera Bačke (subota).
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

Utakmicama 16. kola nastavlja se Superligaško takmičenje u fudbalu. Posle neočekivano ubedljivog poraza u Surdulici, Spartak će tražiti iskupljenje protiv Bačke, na njenom terenu (subota, 13h). Naša dva predstavnika u evropskim takmičenjima sinoć su imali, moglo bi se reći sasvim uspešne nastupe i oni će svoje mečeve ovog kola igrati u nedelju. Šesnaesto kolo otvara duel Čukaričkog i Vojvodine.

FK "Bačka 1901" ove sezone ne zna za pobedu, u jedanaest kola imaju samo tri osvojena boda. Pokušalo je rukovodstvo sa promenom na čelu stručnog štaba, ali za sada ni to nije donelo priželjkivani rezultat. Naredna prilika za tako nešto je duel sa Radničkim iz Šida koji takođe muku muči sa bodovima. Meč 12. kola Srpske lige, grupa Vojvodina, u Subotici igra se u subotu od 13,30 časova na stadionu kraj Somborske kapije.

Fudbalerke Spartaka kao što su nas i navikle prethodnih sezona igraju odlično i samouvereno, te se vesti može smatrati recimo ako nekoga ne pobede visokom razlikom, što bi možda mogao biti slučaj ovog vikenda nakon gostovanja u Novom Sadu. Subotičanke su u 2. kolu bile ubedljive, ali Vojvodina ove sezone igra dosta sigurnije i konstantnije pa će duel u "srpskoj Atini" biti dobra prilika za pokazivanje mišića aktuelnom šampionu Srbije i osvajaču nacionalnog Kupa. Duel Spartaka i Vojvodine igra se u subotu od 14 časova.

Košarka

Košarkašima Spartaka u goste dolazi dobro znano ime iz prvoligaških duela, ekipa Tamiša. Mlada ekipa Nenada Čanka iza sebe ima tri pobede, u odličnoj atmosferi očekuje naredni duel, protiv iskusnog i uigranog pančevačkog prvoligaša. Zdravstveni bilans u Spartaku nije najpovoljniji, ali igrači veruju da će svojom igrom uspeti da nadomeste izostanke, a u tome im značajno može pomoći jaka podrška sa tribina. Meč se igra u subotu od 19,30 časova u subotičkoj Hali spotova, a više detalja u najavi susreta pogledajte u povezanoj vesti.

Ženska ekipa posle trijumfa na otvaranju sezone upisala je tri poraza, dok njihov naredni protivnik, ekipa Šapca, ima pobedu više. Subotičanke su prošlom kolu na svom terenu izgubile od Beočina sa 23 poena razlike, dok je Šabac protiv istog protivika u gostima slavio trinaest poena razlike, što je dovoljan indikator da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi koja ima nesporan kvalitet i košarkaško znanje. "Golubice" i dalje imaju problema sa sastavom, odnosno uigranošću, te će to, pored standardno mladog sastava, biti ujedno i najveći izazov u susretu sa Šapcem. Duel 5. kola Šapca i Spartaka igra se u subotu od 19 časova.

Odbojka

Odbojkaši Spartaka prilično sigurno su izborili put do četvrtfinala Kupa Srbije, dok u prva tri kola Superlige imaju dva poraza (Vojvodina i Novi Pazar) i pobedu (Spartak, Ljig) i u četvrtom kolu dočekuju Ribnicu. Gosti iz Kraljeva u naš grad dolaze bez pobede u novoj sezoni, a nadamo se da će tako i ostati posle večerašnjeg duela koji se igra od 19 časova.

Za razliku od muškog sastava, ženski je završio takmičenje u Kupu i sada sve misli mogu da se usmere na borbu za što bolji plasman u Superligi. Mlada ekipa mladog stručnjaka Vladimira Kapriša u samo tri dana gostovaće beogradskom Partizanu. Meč 4. kola Superlige za žene igra se u u subotu od 19 časova.

Rukomet

Posle pauze u prvenstvu zbog obaveza reprezentacija nastavlja se se superligaškog takmičenje. Rukometaši Spartaka u nedelju od 18 časova dočekuju slavno rukometno ime regiona i Evrope, šabačku Metaloplastiku, koja se godinama unazad, uprkos brojnim problemima, pokušava vratiti u sam vrh srpskog rukometa. Ekipa Slaviše Lakovića imala je dve nedelje da se odmori, ujedno i pripremi za nastavak sezone i nema sumnje da će sa velikim motivom dočekati Metaloplastiku,

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2068
Povezane teme

subotica sportski klubovi

najava sportskog vikenda

sportska dešavanja za vikend

sportske aktivnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.