Komentara: 0
Pregleda: 3614

Sportska dešavanja za vikend

20.10.2017. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelje sporta u Subotici očekuje zanimljiv vikend u kojem subotički klubovi dočekuju. Prvi večeras nastupaju odbojkaši, sutra će biti superligaškog i srpskoligaškog fudbala, a dan će završiti košarkaši.
Sportska dešavanja za vikend

Fudbal

U 14. kolu Superlige fudbaleri Spartaka u subotu dočekuju Čukarički. Ekipa Aleksandra veselinovića ima odličnu polusezonu iza sebe, nadmašila je očekivanja i najvećih optimista i sa puno samopouzdanja ulaze u duel sa Čukaričkim. Meč se igra u subotu od 15 časova.

Fudbalski klub "Bačka 1901" još uvek čeka na prvu pobedu. Prošlo je devet kola, a "crveni đavoli" sa severa Bačke su uspeli da sakupe samo tri boda, od mogućih 27. Mlada ekipa Slobodana Kustudića pokazuje iz meča u meč želju za dobrim rezultatom, ali nikako da to ostvare i na terenu. Duel protiv drugoplasiranog Borca iz Sakula može da bude izazov i motivacija, ali mnogo toga moraće da se poklopi da dođe do velikog iznenađenja. Meč između Bačke 1901 i Borca igra se u subotu od 14 časova na stadionu kraj Somborske kapije. Ulaz je besplatan.

Fudbalerke Spartaka ovaj vikend ne igraju, a sledeće subote u naš grad dolazi Sloga Radnički.

Košarka

Muška ekipa svoju premijeru sezone pred domaćom publikom imaće u subotu od 19 časova kada u goste dolazi novajlija u prvoligaškom društvu, ekipa Zlatibora iz Čajetine. Osokoljena pobedom protiv OKK Beograda u 1. kolu ekipa Nenada Čanka veruje da će radovati i posle duela sa Zatiborom, ali da se to desi moraće da uđu maksimalno angažovano, sa poštovanjem koje zaslužuje ekipa koja je u prošlom kolu dobila Metalac i najavila da će biti jedna od ekipa koja će moći svakoga da iznenadi. Ulaz na subotnji meč u Hali sportova je besplatan.

Posle poraza od Vrbasa ženska ekipa se okreće duelu protiv Bora, u istoimenom gradu na istoku Srbije. Pobeda na startu sezone u gostima, zatim poraz u prošlom kolu na domaćem terenu, treba da ostanu iza mlade ekipe Spartaka jer već u nedelju ih čeka novi prvenstveni meč. Iako je najveći problem ekipe neuigranost i prilično mlade i neiskusne igračice, cilj ekipe je, kao i prošle sezone, opstanak u ovom rangu takmičenja, što će sigurno biti teško s obzirom na trenutno stanje. Meč između Bora i Spartaka igra se u nedelju od 17 časova.

Odbojka

Odbojkaši Spartaka voljom žreba na startu sezone sastali su se sa Vojvodinom u Novom Sadu.  Aktuelni šampion Srbije je bez većih problema savladao povratnika u Superligu, ali pred ekipom Igora Žakića predstoji period dokazivanja i privikavanja na viši rang. U MOK "Spartak" veruju da će se ekipa dizati iz kola u kolo, traže samo strpljenje i podršku odbojkaške publike, a rezultati će doći, bez sumnje. U 2. kolu u Suboticu dolazi Smaratkov imenjak iz Ljiga. Meč je na programu večeras (petak) 19 časova, a ulaz je, kao i do sada, besplatan. Ove dve ekipe sastaće se u Subotici ponovo 31. oktobra u okviru osmine finala Kupa Srbije.

Na premijeri sezone odbojkašice su u meču na pet setova izgubile od aktuelnog šampiona Vizure, a u subotu od 18 časova ih očekuje put u Lajkovac i duel protiv Železničara. Podmlađena ekipa koju vodi Damir Petković ide na megdan ekipi koja je u prvom kolu savladala Partizan sa 3:1 i još jednom najavila da ima tim za velika dela. Najveći problem Subotičanki je iskustvo i to je ono što je teško nadoknadivo. U ovoj postavi igra mnogo devojčica koje tek treba da u seniorskom rangu pokažu svoj kvalitet i odbojkaško znanje, ali svakako da bi više napredovale, ali imale više samopouzdanja, da "odrastaju" uz iskusnije saigračice.

Rukomet

Spartak Vojput se sa dve pobede u nizu probio na četvrto mesto i što je još važnije počeo da pokazuje znake oporavka nakon malo lošijeg starta Superlige, Ekipa Slaviše Lakovića u subotu od 19 časova je gost Jugoviću u Kaću i nada se nastavku serije dobrih rezultata.

Rvanje

Rvači Spartaka u subotu u Somboru dočekuju Radnički iz Kragujevca. U pitanju je meč koji će dogovorom dve ekipe biti odigran u hali "Mostonoga" sa početkom u 16 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3614
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal

odbojka

odbojkaški klub spartak

rukomet

košarkaški klub spartak

košarka

fudbalski klub bačka 1901

sportski pregled

ženski košarkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

rukometni klub spartak vojput

najava sportskog vikenda

košarkaška prva liga srbije

sportska dešavanja za vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.