Komentara: 3
Pregleda: 5055

"Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić"

15.06.2013. u 17:18h
Izvor: RTV Yueco
U Zoološkom vrtu na Paliću održana je prva “Sportska Bajka”. Cilj manifestacije je promocija sporta, ekologije i zdravog načina života u Srbiji i većem uključenju dece u sport, kao i širenju ekološke svesti.
"Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić"

Manifestacija je humanitarnog karaktera i ulaznica za Zoološki vrt bila je poklon paketić sastavljen od školskog pribora, odeće, slatkiša ili igračaka koji će deca i roditelji doneti za decu bez roditeljskog staranja i decu sa posebnim potrebama.

Naša poznata karatiskinja Tanja Petrović je 1997.godine osmislila manifestaciju “Sportska bajka”. Cilj je da se promoviše sport i ekologija.

Tokom današnjeg dana na svim frekventnim mestima u Zoo vrtu na Paliću postavljeno je 30 sportskih radionica čiji članovi su za posetioce prikazali svoj sport kroz atraktivne demonstracije. Svako dete koje se danas upiše u izabrani sport imaće besplatno članstvo. Sportisti smatraju da oni promovišu zdrav život, a samim tim i zdravu životnu sredinu.

Pored promocije sporta, promovisana je i japanska kultura kroz Budo radonice, koje imaju za cilj zbližavanje srpske i japanske kulture. Pored sportskih i Budo radionica posetioci su imali prilku da se upoznaju i sa ekološkim, umetničkim, zdravstvenim i kreativnim radionica.

Ekološka radionica „Reciklenko“ je ukazala deci na važnost edukacije i širenja ekološke svesti. Učešće je uzeo i subotički Crveni krst na čijem distributivnom štandu aktivisti Crvenog krsta su deliti letke i brošure o zdravim stilovima života, sprečavanju narkomanije i trgovine ljudima.

„Sportska bajka“ je tradicionalna manifestacija koja se, inače, već 15 godina održava u beogradskom Zoološkom vrtu. Autorka ove manifestacije je Tanja Petrović, naša zaslužna sportistkinja.

Izvor: RTV Yueco
"Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić" "Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić" "Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić" "Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić" "Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić" "Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić" "Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić" "Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5055

Povezana vest

Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.