• Pregleda: 4120

"Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić"

U Zoološkom vrtu na Paliću održana je prva “Sportska Bajka”. Cilj manifestacije je promocija sporta, ekologije i zdravog načina života u Srbiji i većem uključenju dece u sport, kao i širenju ekološke svesti.
"Sportska bajka" u ZOO vrtu "Palić"

Manifestacija je humanitarnog karaktera i ulaznica za Zoološki vrt bila je poklon paketić sastavljen od školskog pribora, odeće, slatkiša ili igračaka koji će deca i roditelji doneti za decu bez roditeljskog staranja i decu sa posebnim potrebama.

Naša poznata karatiskinja Tanja Petrović je 1997.godine osmislila manifestaciju “Sportska bajka”. Cilj je da se promoviše sport i ekologija.

Tokom današnjeg dana na svim frekventnim mestima u Zoo vrtu na Paliću postavljeno je 30 sportskih radionica čiji članovi su za posetioce prikazali svoj sport kroz atraktivne demonstracije. Svako dete koje se danas upiše u izabrani sport imaće besplatno članstvo. Sportisti smatraju da oni promovišu zdrav život, a samim tim i zdravu životnu sredinu.

Pored promocije sporta, promovisana je i japanska kultura kroz Budo radonice, koje imaju za cilj zbližavanje srpske i japanske kulture. Pored sportskih i Budo radionica posetioci su imali prilku da se upoznaju i sa ekološkim, umetničkim, zdravstvenim i kreativnim radionica.

Ekološka radionica „Reciklenko“ je ukazala deci na važnost edukacije i širenja ekološke svesti. Učešće je uzeo i subotički Crveni krst na čijem distributivnom štandu aktivisti Crvenog krsta su deliti letke i brošure o zdravim stilovima života, sprečavanju narkomanije i trgovine ljudima.

„Sportska bajka“ je tradicionalna manifestacija koja se, inače, već 15 godina održava u beogradskom Zoološkom vrtu. Autorka ove manifestacije je Tanja Petrović, naša zaslužna sportistkinja.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

3
semir tuce Odgovori
Lepo
emil Odgovori
Koje veze ima karate sa ZOO vrtom?Ili osiguranje na uplatnici od Toplane?Ili tv preplata sa strujiom?Ili donacije za crkve sa postanskom markom?itd,itd srbija2013
sebo Odgovori
emile, bio je to expo svih sportova iz subotice, i što da ne bude u ZOO vrtu? po meni je bila dobra ideja, jedino to što mislim da nije bilo dovoljno reklamirano... a za ostale si upravu ali jbg kako je tako je...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.