Komentara: 1
Pregleda: 1903

Sportisti se družili sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju

03.12.2019. u 10:28h
Izvor: TV Subotica
U saradnji sa Sportskih savezom grada Subotice i Sportskim savezom Srbije, organizovano je druženje subotičkih sportista sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju.
Sportisti se družili sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju

Fudbalerke i odbojkašice, košarkaši i rukometaši, teniseri i plivači, penjači i rvači, predstavnici skoro svih sportova zastupljenih u našem gradu, odvojili su vreme od svojih treninga i družili se na kuglanju sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju.

Kako je bilo provesti vreme sa našim najboljim sportistima, kratko je objasnila Tereza Torma.

- Lepo mi je danas - kazala je Tereza.

Sportisti se družili sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju

Bavljenje sportom deci sa autizmom može mnogo da pruži, a najviše prijateljstvo. Na treningu fudbalerki „Spartaka“, oni su uvek dobrodošli.

- Baš mi je drago što se veliki broj sportista odazvao ovoj akciji. Imamo priliku da se družimo i mislim da je ovo najveće zadovoljstvo koje može da nam se desi, da pokažemo deci da su i oni jedni od nas. Zaista svi uživamo u ovom danu i sigurna sam da ćemo se i ubuduće odazvati svakoj akciji koja se bude organizovala - rekla je Violeta Slović iz ŽFK „Spartaka“.

Sportisti se družili sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju

Suzana Skenderović je majka dečaka sa autizmom i pokretač organizacije Autizam Subotica. Ovo je početak odlične saradnje, jer se kroz uključivanje u sportske aktivnosti širi inkluzija, a na terenu se vidi da su u stvari svi isti, istakla je ona.

- Ovo je jedna sjajna akcija, koja je proizašla iz razgovora da uključimo sportiste i da pokažemo da i deca sa autizmom i raznim smetnjama u razvoju znaju da kuglaju i da mogu da se uključe u razne sportove. Ne mogu da kažem da su nam deca diskriminisana, ali nisu uključena u razvoj, što se tiče sportskih aktivnosti, koji je njima najbitniji od ranog uzrasta, a to mi nažalost nemamo - istakla je Skenderović.

Sportisti se družili sa decom sa autizmom i smetnjama u razvoju

Cilj ovakve akcije je da se što više dece sa autizmom uključi u sport, a klubovi bi u budućnosti trebalo više da pomažu ovoj deci, koja bi mogla da dolaze kod njih na treninge, poručio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

- Uvek ću da podržim ovakve akcije, iza ove dece ću uvek da stanem i maksimalno ću se potruditi da stvorimo što bolje uslove da mogu da treniraju. Da li ćemo napraviti sastanak sa višim pedagoškim školama, pa da se plati trener koji će se svakodnevno baviti njima ili ćemo da napravimo saradnju sa klubovima u koje će ta deca moći da dolaze i da se osećaju normalno i da treniraju - poručio je Štefanek.

Akciju druženja podržao je i Srpski savez za rekreativni sport osoba sa invaliditetom.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1903
Povezane teme

davor štefanek

osobe sa autizmom

sportski savez subotice

sportski savez srbije

suzana skenderović

violeta slović

udruženje za pomoć osobama sa autizmom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.