• Pregleda: 1995

Sporazum između Gerontološkog centra Subotica i Socijalno-edukativnog centra iz Banja Luke

U ime Gerontološkog centra Subotica, direktor te Institucije, dr Nenad Ivanišević, je sa svojim kolegom direktorom, Igorom Lukendom, iz banjalučke Ustanove za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ potpisao sporazum o saradnji.
Sporazum između Gerontološkog centra Subotica i Socijalno-edukativnog centra iz Banja Luke

Socijalno-edukativni centar je Ustanova koja je specijalizovana za stručno osposobljavanje odraslih u području socijalnih zanimanja, koji stiču zvanja negovatelja za stare i nemoćne osobe. Upravo jedna svršena grupa negovatelja došla je u goste u Suboticu da vide kako se u Gerontološkom centru radi. Predstavljen je im je rad službe Otvorena zaštita, kao i rad u domovima.

Direktor banjalučke Ustanove, Igor Lukenda, prijatno je iznenađen saradnjom koju ovde ostvaruje Gerontološki centar sa lokalnom samopuravom. „Mi smo krenuli u pravcu stavranju jednog novog kadra, kakav u Banja Luci ne postoji. Idemo ka tome da stvorimo struku koja će biti stručna u svakom pogledu. Sve to ne bismo mogli da nije podrške ministarstva koje je prepoznalo potrebu za inovacijama u oblasti socijalne zaštite.“  

Za sve goste poučno je bilo doći u ovu Instituciji, videti i ugledati se kako treba da se radi. Negovatelji iz Banja Luke gotovo su sa nevericom slušali šta se sve radi u Gerontološkim klubovima i kakvu negu imaju korisnici usluga Gerontološkog centra.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, sporazum je prokomentarisao kao inicijalnu kapislu koja će zasigurno prerasti u nešto veće. „Ovo samo jeste nastavak jedne saradnje koja će zasigurno prerasti u neke značajan projekte. Kod nas uvek treba negovatelja, tako da može biti i to jedna od vrsta saradnje“- poručio je direktor negovateljima.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

3
fgfh Odgovori
I naravno dzej
dodjoš Odgovori
Uh, već sam se zabrinuo...prošlo par dana bez dr.mr.
Bona fide Odgovori
Pa dosta vise ove sprdacine.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.