Komentara: 0
Pregleda: 1882
Foto

Spektakularan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora

03.09.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Spektakularan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora

Koncertom na Trgu slobode, Subotica je poslednjeg dana avgusta u sklopu programa obeležavanja svog dana obeležila onako kako to dolikuje gradu zavidnog kulturnog nasleđa. I baš to na šta smo ponosni, u četvrtak nas je okupilo u prelepom ambijentu Gradskog trga gde je pred građanima, ljubiteljima klasične muzike, Subotički simfonijski orkestar priredio veče koje ćemo pamtiti.

Spektakularan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenoraSvaki trenutak radosti, slavlja, najlepše je obeležiti, kako to već po tradiciji čini Subotički simfonijski orkestar, klasičnom muzikom. Osnovan pre deset godina, ovaj orkestar je brzo stekao reputaciju izvanrednog izvođača klasične muzike i redovno je dokazuje koncertima.

Talentovani muzičari pod vođstvom koncertmajstora Miloša Nikolića, učinili su da ovaj orkestar nakon samo jedne decenije profesionalnog rada, postane poznat i priznat ne samo u Subotici, već u celokupnom umetničkom pejzažu Srbije.

- Kao što nas je muzika vekovima vodila na uzbudljiva putovanja kroz istoriju, spajajući različite epohe, kulture, emocije, tako je bilo i sinoć. Jedinstvenu dimenziju ovom koncertu dala su trojica solista koji su zahvaljujući svom talentu i pevačkim mogućnostima dočarali emocionalnu dubinu kompozicija velikih majstora italijanske opere Donicetija, Verdija, Pučinija. Te kompozicije smo ranije slušali u interpretaciji najpoznatija tri svetska tenora, a sinoć su na sceni pred nama bila naša tri tenora. Izuzetni solisti Stevan Karanac, Marko Živković, Ermin Ašćerić,  pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, nadmašili su sva naša očekivanja i uz Subotički simfonijski orkestar  održali spektakularan koncert. Slušanje arija iz opera „Rigoleto“, „Ljubavni napitak“, „Travijata“, „Toska“, „Boemi“, kao i uvertira iz čuvenih dela  italijanskih kompozitora, bilo je privilegija subotičke publike - rekao je direktor Subotičkog simfonijskog orkestra, Miloš Nikolić.

Spektakularan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenoraNa sceni su se smenjivali solisti, dokazujući svoj vokalni dar, dočaravajući kompleksnost i emocionalnu dubinu likova koje su tumačili. Svaki put kada bi se sva trojica vrsnih umetnika našla pred publikom u zajedničkom  izvođenju brižljivo biranih kompozicija, publika je reagovala burnim aplauzima.

- Bilo je zaista veliko zadovoljstvo osluškivati reakcije publike koja je te noći bila sa nama na ovom izuzetnom događaju. To je samo dokaz da smo odabrali pravi repertoar i da će ova praznična tradicija Subotičkog simfonijskog orkestra biti nastavljena, jer na taj način iskazujemo duboko poštovanje prema umetničkoj muzici i gradu koji dosledno predstavljamo i slavimo - dodao je Nikolić.

Spektakularan koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora

Izvor: Subotica.com
Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1882
Povezane teme

dan grada

dan subotice

koncert na gradskom trgu

koncert na trgu

koncert klasične muzike

subotički simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.