Komentara: 51
Pregleda: 7406

Šoralov: Policija će imati punu kontrolu između šumskog i graničnog pojasa, zahtevaću još više policije u "problematičnim" zonama

09.08.2022. u 01:07h
Izvor: Subotica.com
Šoralov: Policija će imati punu kontrolu između šumskog i graničnog pojasa, zahtevaću još više policije u "problematičnim" zonama

Na novom sastanku posvećenom unapređenju bezbednosti građana održanom u  prostorijama Severnobačkog upravnog okruga ponovo je akcenat bio na nekontrolisanom kretanju migrantske populacije, analizirana su dosadašnja iskustva i ovom prilikom javnosti je saopštena konkretna aktivnost, nova u odnosu na ranije.

- Ono što nas najviše zabrinjava, bez obzira što policija svakodnevno premešta migrante sa prostora Subotice u prihvatne centre van grada, je njihov konstantan priliv, novopridošlih migranata - zaključio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga.

Na sastanku na kojem su učestvovali predstavnici bezbednosnih organizacija i institucija, tužilaštva, kao i svi uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj da se organizuje rad ustanova koje doprinose bezbednosti i zdravlju lokalnog stanovništva.

Kako je objasnio Šoralov, u toku je formiranje posebnog "brisanog prostora" između šumskog i graničnog pojasa, gde će policijske snage držati potpunu kontrolu kretanja migranata kroz subotičku šumu.

- U narednim danima zahtevaću još veći broj pripadnika specijalnih policijskih jedinica na prostoru Subotice, posebno u naseljenim mestima koja se nalaze uz samu šumu - ističe Šoralov. - Nakon nedavnih razgovora sa lokalnom policijom zaključak je da značajno smanjio broj incidenata u kojima učestvuju migranti, najviše zahvaljujući njihovim aktivnostima i lišavanju slobode osoba koje su učestvovale u krijumčarenju ljudi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 51
Pregleda: 7406
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

kelebijska šuma

bezbednost građana

radanovačka šuma

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.