Komentara: 0
Pregleda: 5639

Solistički koncert dvoje mladih i talentovanih umetnika

02.06.2014. u 20:57h
Izvor: RTV City
Dvoje najboljih učenika na odseku klavira Nina Leovac i odseku gitare, Matija Perčić prirediće sutra, 3. juna, sa početkom od 19,30 časova u Velikoj većnici Gradske kuće solistički koncert. Učenici će odsvirati solističke recitale sa atraktivnim programom koji su izvodili tokom godine na raznim takmičenjima. Ulaz je besplatan.
Solistički koncert dvoje mladih i talentovanih umetnika

Nina Leovac, rođena je 1996. godine ,učenica III razreda Srednje Muzičke škole i jedna od najboljih učenica generacije. Učenica je klavira u klasi prof. mr Mirne Mirkov Stes. Nina je dobitnica niza priznanja: ove godine ističemo II nagradu na pijanističkom takmičenju memorijal Dušan Protić i III nagradu na takmičenju u Sremskoj Mitrovici.

Nina nastupa kao solista, veoma mnogo kao korepetitor, ali i kao članica kamernih sastava „Andantino” i „Madmoazels”. Dobitnica je ovogodišnje stipendije Fondacije ”Put ka znanju” što će joj omogućiti da na leto odlazi u Prag na letnji kamp Državnog konzervatorija Češke.

Solistički koncert dvoje mladih i talentovanih umetnika

Matija Perčić, rođen 2000.godine, učenik je V razreda osnovne Muzičke škole u klasi prof. mr Marka Srđevića. Izuzetno talentovani gitarista osvojio je prvu nagradu na Republičkom takmičenju 2014., zatim prve nagrade na Vojvođanskom festivalu gitare 2013. i 2014. godine i bio je finalista na prestižnom Guitar Art festivalu.

Matija živi u Starom Žedniku i pohađa VII razred osnovne škole "Pionir".

Solistički koncert dvoje mladih i talentovanih umetnika

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5639
Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

velika većnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.