Komentara: 44
Pregleda: 7763
Foto

"Solidarnost" traži da prodavnice ne rade nedeljom

27.02.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom „I trgovci su ljudi“ članovi UG „Solidarnost“ okupili su se danas ispred zgrade bivše robne kuće, u kome je sada nekoliko maloprodajnih objekata, i tražili od nadležnih da prodavnice ne rade nedeljom.
"Solidarnost" traži da prodavnice ne rade nedeljom

Oni su nadležnim ministarstvima i Socijalno-ekonomskom savetu Garad Subotice  predložili da donese propis na osnovu koga bi maloprodajni objekti, sem državnih apoteka i benzinskih pumpi, bili zatvoreni nedeljom.

- Naši trgovci uglavnom imaju dva slobodna dana mesečno što je zaista neprihvatljivo, a jedna naša sugrađnka nam je rekla da joj se život sveo na posao i spavanje, da nema volje za porodicu – kaže Mikloš Olajoš Nađ, predsednik UG „Solidarnost“. – U maloprodajnim objektima širom Srbije radi oko 208 hiljada zaposlenih, od kojih su 70 odsto žene. Ova inicijativa o ukidanju rada nedeljom proistekla je iz činjenice da je položaj zaposlenih u trgovini otežan jer ne postoji efikasan model kontrole fonda časova njihovog radnog vremena. Pri tome oni su plaćeni kao da ostvaruju 40-časovno radno vreme nedeljno, ali je ono znatno produženo.

"Solidarnost" traži da prodavnice ne rade nedeljom

U „Solidarnosti“ poručuju da su za primenu prava na rad, ali uz uslov da bude plaćen i da zaposleni posle propisanog fonda radnih časova ima pravo na odmor. Ovu inicijativu podržali su sindikati Subotice, Užica, Zrenjanina, Kragujevca i drugih gradova.

Izvor: Subotica.com
"I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost" "I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost" "I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost" "I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost" "I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost" "I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost" "I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost" "I trgovci su ljudi" - protest udruženja "Solidarnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 44
Pregleda: 7763

Povezana vest

Povezane teme

udruženje solidarnost

mikloš nađ olajoš

prava radnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.