Komentara: 34
Pregleda: 4486

Solidarnost: "Ima li pošteđenih u Subotici?"

10.09.2013. u 17:34h
Izvor: RTV Yueco
Da li u Subotici ima pošteđenih od zakona i zašto niko ne odgovara na pljačku Subotičkih preduzeća, pitanje je koje već godinama postavljaju u Udruženju Solidarnost.
Solidarnost: "Ima li pošteđenih u Subotici?"

Uduženje "Soldiarnost" traži od tužilaštva da hitno reše krivične prijave koje su oni podneli zbog pljačkaške privatizacije Severa, ali i druge prijave koje su podneli radnici Severa zbog neisplaćenih zarada.

Radnik Severa Dušan Slavulj, samo je jedan od 200 radnika, koji je podneo prijavu protiv Severa zbog neisplaćenih zarada, i po njegovim rečima sada mu Sud skida polovinu od 8 hiljada dinara penzije, jer su i on, ali i ostalih 200 radnika, optuženi zbog tužbe koju su podneli.

Po rečima člana Izvršnog odbora udruženja Solidarnost Mikloša Nađa Olajoša, oni podržavaju prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u borbi protiv kriminala i korupcije, ali misle da se u Subotici taj posao ne radi kako treba, jer očigledno postoje pošteđeni.

Mnoge radničke grupe iz različitih Subotičkih preduzeća obraćale su se udruženju Solidarnost, gde su oni na osnovu dokumentacije i konkretnih dokaza o pljački u privatizaciji, podneli krivične prijave Koordinacionom timu za borbu protiv korupcije. Osnovni cilj celokupne aktivnosti je da se sudskim ili putem Agencije za privatizaciju poništi privatizacija, što je prvi preduslov za početak reindustrijalizacije u Subotici, ali za sada još nema odgovora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 4486
Povezane teme

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.