Komentara: 5
Pregleda: 2566
Foto

Socijalno ugroženi građani MZ "Bajnat" dobili punkt Narodne kuhinje

01.09.2021. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
MZ "Bajnat" 34. je punkt putem kojeg se distribuiraju prvenstveno kuvani obroci koji se obezbeđuju kroz program Narodne kuhinje. Na novom punktu trenutno je prijavljeno 23 socijalno ugrožena sugrađana.
Socijalno ugroženi građani MZ "Bajnat" dobili punkt Narodne kuhinje

Prvi septembar - Dan grada, prvi dan za školarce ali i nastavak rada Narodne kuhinje nakon kraće letnje pauze. Na teritoriji Grada Subotice kroz program Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica od ove godine opslužuju se 34 punkta, a broj korisnika što kuvanih obroka, što paketa hrane i higijeskih potrepština, nije se menjao ni ove godine i iznosi 1.200.

Novi punkt za podelu kuvanih obroka je u MZ "Bajnat", gde se na spisku nalaze 23 stanovnika ove gradske zajednice. Listu je formirao Centar za socijalni rad, na sugestiju MZ i Crvenog krsta.

Socijalno ugroženi građani MZ "Bajnat" dobili punkt Narodne kuhinje- Uspeli smo kroz postojeći budžet da obezbedimo još dvadesetak obroka odvojimo za MZ "Bajnat". Bilo je izuzetno važno da se pojavimo i u ovom delu grada, ovde žive uglavnom ljudi koji su starije životne dobe i ovaj punkt će im sigurno biti značajan - ističe Miodrag Varo, stručni saradnik u Crvenom krstu Subotica i koordinator programa Narodne kuhinje - Hvala svima koji su podržali ovu priču i pomogli realizaciju.

Iz budžeta Grada za potrebe realizacije programa Narodne kuhinje ove godine izdvojeno je 33 miliona dinara, ali tu ne prestaju ulaganja koje Grad Subotica obezbeđuje za ova program.

Vrlo nam je značajno što su punktovi u Starom Žedniku i na Paliću renovirani jer nam olakšava dalji rad u domenu socijalne delatnosti - dodaje Varo. - Pokušaćemo da u saradnji sa našim donatorima stavimo akcenat na 243 dece i preko 600 sugrađana starijih od 65 godina.

Socijalno ugroženi građani MZ "Bajnat" dobili punkt Narodne kuhinjeMZ "Bajnat" shodno potrebama meštana ovog dela grada, odlučila je da preuredi jedan manji objekat u svom prostoru za potrebe formiranja punkta Narodne kuhinje. U saradnji sa Crvenim krstom ta ideja je realizovana, a od danas punkt će svakodnevno biti na raspolaganju socijalno ugroženim sugrađanima koji su u programu Narodne kuhinje.

- Napravili smo socijalnu kartu našeg dela grada, obišli smo ljude i videli da ima mnogo domaćinstva sa starijim sugrađanima i socijalno ugroženih, bez obzira na primanja. Želja nam je da pomognemo koliko možemo i doprinesemo njihovom boljitku - objašnjava Radmila Šušnjar, predsednica MZ "Bajnat". - Kroz razgovor sa rukovodstvom Crvenog krsta Subotica odlučili smo da u našim prostorijama napravimo punkt Narodne kuhinje, a Centar za socijalni rad nas je podržao u ideji. Neki od njih ne ispunjavaju kriterijum za ovu vrstu pomoći, ali trudićemo se da nađemo način da im ipak nekako pomognemo.

Socijalno ugroženi građani MZ "Bajnat" dobili punkt Narodne kuhinje

Pored kuvanih obroka Crveni krst je korisnicima programa NK podelio i pakete sa ha higijenskim potrepštinama, zaštitnim maskama za lice, dezinfekcionim sredstvima ali i informativni mateirjalom kako se zaštiti od korona virusa.

Izvor: Subotica.com
Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2566
Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

kuvani obrok

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.