Komentara: 17
Pregleda: 10934

Socijalno ugrožena deca iz Subotice po prvi put na moru

25.07.2017. u 13:29h
Izvor: TV Subotica
Grupa socijalno ugrožene dece iz Subotice provela je deset dana na moru, zahvaljujući programu Crvenog krsta Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Socijalno ugrožena deca iz Subotice po prvi put na moru

Letovanje na crnogorskom primorju ova deca sigurno će dugo pamtiti – većina je po prvi put videla more. Odmorni, preplanuli i puni utisaka, rastajali su se od drugara sa kojima su se družili punih deset dana. Osim novih prijateljstava, letnju avanturu upotpunile su i diplome, jer oni koji nisu znali, naučili su da plivaju.

- Bilo je jako lepo. Ovo mi je prvi put na moru i osim što sam naučila da plivam, igrala sam se, provodila sam vreme u vodi, skupljala sam školjke - kaže Milica Buljovčić.

- Sve je bilo savršeno. Jedino što je voda bila hladna, pa sam se malo više sunčao. Naučio sam i da plivam, a drugare sam stekao vrlo brzo, baš je bilo zabavno - zadovoljno priča Luka Marković.

- Učestvovali smo u maskembalu, kupali smo se i družili. Drago mi je da smo mogli da odemo - dodaje Rita Berec.

Prema rečima učiteljice Branislave Vuković, koja je mališane vodila na more, atmosfera je bila odlična. Osim dece iz Subotice, njih 25 i 24 iz Kanjiže, u letovalištu Crvenog krsta u Baošićima, bilo je mališana i iz drugih delova Srbije.

- Boravak dece je bio veoma lepo organizovan, od samog ustajanja, doručka, aktivnosti pre ručka. Deca su razvrstavana po interesovanjima, po raznim sekcijama. Te radionice su posle ručka, a nakon toga odlazak na plažu i plivanje, gde su sa njima radila dva spasioca i učitelj plivanja - priča učiteljica.

Odlazak na letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica, uzrasta od 7 do 14 godina,  korisnika Narodne kuhinje, organizovan je po drugi put.

- Deset dana su boravila deca na moru, naravno pun pansion - doručak, ručak, večera. Odmaralište poseduje privatnu plažu na kojoj su dežurali spasioci na vodi, tako da je potpuna briga o deci bila obezbeđena. U okviru slobodnog vremena deca su učestvovala na radionicama, koje mi inače radimo u Srbiji - objašnjava Zoran Molnar, stručni saradnik u Crvenom krstu Subotice.

Program su finansirali Crveni krst Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a u Crvenom krstu se nadaju da će i sledeće godine nova grupa dece otiće na more.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 10934
Povezane teme
crveni krst socijalno ugroženi građani ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja deca iz subotice crveni krst subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.