Komentara: 17
Pregleda: 11371

Socijalno ugrožena deca iz Subotice po prvi put na moru

25.07.2017. u 15:29h
Izvor: TV Subotica
Grupa socijalno ugrožene dece iz Subotice provela je deset dana na moru, zahvaljujući programu Crvenog krsta Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Socijalno ugrožena deca iz Subotice po prvi put na moru

Letovanje na crnogorskom primorju ova deca sigurno će dugo pamtiti – većina je po prvi put videla more. Odmorni, preplanuli i puni utisaka, rastajali su se od drugara sa kojima su se družili punih deset dana. Osim novih prijateljstava, letnju avanturu upotpunile su i diplome, jer oni koji nisu znali, naučili su da plivaju.

- Bilo je jako lepo. Ovo mi je prvi put na moru i osim što sam naučila da plivam, igrala sam se, provodila sam vreme u vodi, skupljala sam školjke - kaže Milica Buljovčić.

- Sve je bilo savršeno. Jedino što je voda bila hladna, pa sam se malo više sunčao. Naučio sam i da plivam, a drugare sam stekao vrlo brzo, baš je bilo zabavno - zadovoljno priča Luka Marković.

- Učestvovali smo u maskembalu, kupali smo se i družili. Drago mi je da smo mogli da odemo - dodaje Rita Berec.

Socijalno ugrožena deca iz Subotice po prvi put na moru

Prema rečima učiteljice Branislave Vuković, koja je mališane vodila na more, atmosfera je bila odlična. Osim dece iz Subotice, njih 25 i 24 iz Kanjiže, u letovalištu Crvenog krsta u Baošićima, bilo je mališana i iz drugih delova Srbije.

- Boravak dece je bio veoma lepo organizovan, od samog ustajanja, doručka, aktivnosti pre ručka. Deca su razvrstavana po interesovanjima, po raznim sekcijama. Te radionice su posle ručka, a nakon toga odlazak na plažu i plivanje, gde su sa njima radila dva spasioca i učitelj plivanja - priča učiteljica.

Odlazak na letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica, uzrasta od 7 do 14 godina,  korisnika Narodne kuhinje, organizovan je po drugi put.

- Deset dana su boravila deca na moru, naravno pun pansion - doručak, ručak, večera. Odmaralište poseduje privatnu plažu na kojoj su dežurali spasioci na vodi, tako da je potpuna briga o deci bila obezbeđena. U okviru slobodnog vremena deca su učestvovala na radionicama, koje mi inače radimo u Srbiji - objašnjava Zoran Molnar, stručni saradnik u Crvenom krstu Subotice.

Socijalno ugrožena deca iz Subotice po prvi put na moru

Program su finansirali Crveni krst Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a u Crvenom krstu se nadaju da će i sledeće godine nova grupa dece otiće na more.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 11371
Povezane teme

crveni krst

socijalno ugroženi građani

ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

deca iz subotice

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.