Komentara: 42
Pregleda: 6740

SNS: Sramotni i neistiniti navodi subotičkih demokrata

09.05.2019. u 17:57h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke, kao reakcija na današnje saopštenje GrO DS Subotica, prenosimo u celosti.
SNS: Sramotni i neistiniti navodi subotičkih demokrata

Saopštenje lokalnog odbora Demokratske stranke u Subotici vezano za Akvapark na Paliću toliko sramotno obiluje neistinama da zapravo na pravi način oslikava delovanje DS-a na lokalu i nedostojno je ozbiljne političke stranke.

Izjava da je tokom 2012. godine tadašnja gradska vlast pokrenula projekat izgradnje akva parka i velnes centra na Paliću predstavlja najblaže rečeno laž, osim ako se pod pokretanjem projekta ne računaju izjave nekolicine tadašnjih čelnika DS da bi takav projekat „bilo dobro pokrenuti“, date nakon što su neradom i neznanjem tokom niza godina učešća u vlasti doveli do potpune zapuštenosti i propadanja turizma na Paliću. U to su se i sami građani mogli uveriti, jer niti su projekat izradili, niti su sredstva obezbedili.

Štaviše, urbanističko-arhitektonski konkurs koji je sproveden 2013. godine bio je potpuni promašaj, jer njegovi rezultati nisu bili obavezujući za potencijalne investitore. Konkurs se nije odnosio konkretno na izgradnju akva parka i velnes centra, već isključivo na investiranje u hotelske sadržaje. To je, ustvari, bio samo potez koji je trebalo da zamaskira dugogodišnji nerad DS-a na polju razvoja turizma.

Od 2016. godine u Palić je u infrastrukturu i sređivanje objekata uloženo preko 200 miliona dinara, i to mimo projekta akva parka i spa centra čija je izgradnja vrednosti preko milijardu dinara, i za koji su obezbeđena sredstva.

Odlična saradnja sa svim nivoima vlasti i rezultati toliko vidljivi u poslednje dve godine, trn su u oku tvorcima gomile neuspešnih projekata o koje se saplićemo u užem centru grada prolazeći pored „čudesnih vodopada“ na Trgu Zorana Đinđića plaćenih 700.000 evra ili Zelene fontane.

Šta je osim priče i demagogije za razvoj Palića učinila DS i koliko je sredstava obezbedila kako bi pomogla posrnuloj turističkoj privredi?

Gubitak svih moralnih načela i ono malo političke korektnosti i dostojanstva koliko su branili ćutanjem, sada su izgubili ovakvim sramnim saopštenjem koje nema ni dodira sa istinom, ali verovatno ima dodira sa novoizabranim rukovodstvom koje je želelo da „ pokaže zube“, a pokazalo je samo amaterizam u delovanju.

Ova gradska vlast direktno je zaslužna što se u Suboticu do sada slilo preko 3 milijarde dinara za završetak kapitalnih investicija, pa je više nego evidentvo da na pragu godine u kojoj završavamo kapitalne projekte Demokratska stranka pokušava da sebi pripiše nezaslužene zasluge i ideje koje nikada nisu odmakle dalje od mrtvog slova na papiru ili izjave u kameru.

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 6740

Povezana vest

Povezane teme

srpska napredna stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.