Komentara: 90
Pregleda: 8737
Foto

SNS: "Slivnici očišćeni, ali je kanalizacija stara"

21.06.2019. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
SNS: "Slivnici očišćeni, ali je kanalizacija stara"

Kiša koja se pre nekoliko dana sručila na Suboticu bila je prejaka za postojeći kanalizacioni sistem i zbog toga se velika količina vode izlila. To je jedini razlog poplave na ulicama, a ne začepljeni i neočišćeni slivnici – poruka je današnje konferencije za medije GrO Srpske napredne stranke.

- Svedoci smo ekstremnih vremenskih prilika koje pogađaju našu i zemlje u okruženju, a nisu zaobišle ni Suboticu. Prema zvaničnim podacima RHMZ u utorak je u Subotici palo 42 litre kiše po kvadratnom metru. To nije malo veći letnji pljusak! Dan kasnije u Beogradu je palo između 30 i 40 litara kiše po kvadratu i videli ste kakve je probleme izazvalo - ističe Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. - Kanalizacioni sistem grada, koji je projektovan 80-ih godina prošlog veka sa povratnim periodom od dve godine, nije u stanju da u kratkom vremenskom periodu primi svu količinu vode. Navodi da se voda izlila jer nisu bili očišćeni slivnici su najobičnija izmišljotina. Naše preduzeće je krajem aprila pristupilo čišćenju slivnika i obostrano je očišćeno 450 slivnika u ulicama Korzo, Đure Đakovića, Vase Stajića, Zmaj Jovina, Matka Vukovića, Štrosmajerova, Braće Radić, Palićki put, Maksima Gorkog, Senćanski put. I to  je doprinelo brzom povlačenju vode sa kolovoza po prestanku padavina. Osim ovoga, po prijavi građana očistili smo 114 slivnika na širem području grada.

 

Rešenje ovog kompleksnog problema je veliki izazov za lokalnu vlast.

- Jedno od mogućih rešenja je zamena postojećeg kanalizacionog sistema, odnosno postojećih cevi cevima većeg prečnika. To zahteva i ozbiljna finansijska sredstva - dodaje Radivojević.

Odgovarajući na optužbe Demokratske stranke da je do problema došlo jer slivnike čisti preduzeće iz Beograda, predstavnici Srpske napredne strane podsećaju da firma „Brza voda“ ovaj posao u našem gradu obavlja od 2015. godine.

 

- Kvalitetan posao i niža cena je ono čime treba da se rukovodimo, a ne odakle je firma. U vreme kada je DS bila okosnica vlasti nije bilo nikakvog uvida u javne nabavke, bolje da su se fokusirali na izgradnju kolektora, koji bi olakšao stanje na terenu - poručuje Jasmina Stevanović, portparol GrO SNS. - Ova vlast je svesna problema i zato su u poslednjih nekoliko godina izgrađeni Kolektor 2 kod pravoslavnog groblja i Kolektor 7 u Dudovoj šumi. Smatramo da politizacija vremenskih prilika, koje se graniče sa vremenskim nepogodama, nije na mestu.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici Konferencija za novinare povodom poplava u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 90
Pregleda: 8737
Povezane teme

srpska napredna stranka

poplava

poplavljene ulice

jasmina stevanović

predrag radivojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.