Komentara: 12
Pregleda: 2645

SNS o preuzimanju Buvljaka

01.02.2012. u 16:10h
Izvor: RTV Yueco
SNS o preuzimanju Buvljaka

Gradski odbor Srpske napredne stranke smatra da problem Buvljaka i trgovine u okviru njega, treba hitno rešiti na sistemski, zakonom propisan način, koji je u interesu prodavaca, potrošača i države, pa tek onda rešavati opravdanost mešanja države u trgovinu na pijaci, rečeno je na press konferenciji u ovoj stranci.

Povodom zahteva lokalne samouprave upućenog Agenciji za privatizaciju i nadležnim ministarstvima da se upravljačka prava nad Buvljakom prenesu na grad Suboticu, Naprednjaci su stava da se na Subotičkom buvljaku obavlja trgovina na crno, i da prodavci – većina zakupaca tezgi ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za obavljanje delatnosti trgovine – da se na tezgama prodaje prehrambena i druga roba bez porekla, mimo ispunjenosti zakonom propisanih uslova.

U ovoj stranci smatraju da bi lokalna samouprava preuzimanjem buvljaka legalizovala trgovinu na crno u najvećem delu, i time dala jasno do znanja svim samostalnim trgovinskim radnjama i preduzećima, koja se bave trgovinom na zakonom propisan način, da svoje poslovanje prevode iz legalne u sivu zonu.

Naprednjaci smatraju da lokalna vlast mora prvo da se bavi pitanjem legalizovanja trgovine na tezgama, u smislu registracije, plaćanja poreza, zapošljavanja radnika, zaštite prava potrošača, zaštitom konkurencije, zaštitom malih privrednika iz oblasti trgovine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 2645
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.