Komentara: 6
Pregleda: 3719

SNS o bilingvalnoj nastavi

22.09.2011. u 18:06h
Izvor: RTV Yueco
SNS o bilingvalnoj nastavi

Gradski odbor Srpske napredne stranke smatra da je bilingvalna nastava u Osnovnoj školi "10. oktobar" nametnuta, te da su odeljenja na srpsko-nemačkom i mađarsko-nemačkom jeziku formirana na nezakonit način.

SNS optužuje rukovodioce škole da nisu roditelje obavestili da neće postojati odeljenje samo na srpskom jeziku, te da su vršili pritisak da decu upišu na dvojezičnu nastavu, obmanjujući ih da su svi ostali roditelji dali saglasnost. U SNS-u pozdravljaju inovacije u obrazovanje, ali isključivo na dobrovoljnoj osnovi, osuđujući način na koji je formirano odeljenje.

Rukovodstvu škole poručuju da imaju obavezu da upišu svu decu koja su sa njihove teritorije koja žele da slušaju nastavu na srpskom jeziku, a ne da im se preporučuje da menjaju škole, ili prelaze magistralni put kako bi došli do buduće škole.

Povezane vesti:
- Umesto na času, prvaci sede u boravku

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3719
Povezane teme

srpska napredna stranka

bilingvalna nastava

osnovna škola 10. oktobar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.