• Pregleda: 3020

SNS o bilingvalnoj nastavi

SNS o bilingvalnoj nastavi

Gradski odbor Srpske napredne stranke smatra da je bilingvalna nastava u Osnovnoj školi "10. oktobar" nametnuta, te da su odeljenja na srpsko-nemačkom i mađarsko-nemačkom jeziku formirana na nezakonit način.

SNS optužuje rukovodioce škole da nisu roditelje obavestili da neće postojati odeljenje samo na srpskom jeziku, te da su vršili pritisak da decu upišu na dvojezičnu nastavu, obmanjujući ih da su svi ostali roditelji dali saglasnost. U SNS-u pozdravljaju inovacije u obrazovanje, ali isključivo na dobrovoljnoj osnovi, osuđujući način na koji je formirano odeljenje.

Rukovodstvu škole poručuju da imaju obavezu da upišu svu decu koja su sa njihove teritorije koja žele da slušaju nastavu na srpskom jeziku, a ne da im se preporučuje da menjaju škole, ili prelaze magistralni put kako bi došli do buduće škole.

Povezane vesti:
- Umesto na času, prvaci sede u boravku

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
Josip Odgovori
Zašto se politika meša u obrazovanje?
neso Odgovori
Wie bitte? Wieso ist es schlecht eine andere Sprache zu lernen? A da vi ste političari pa ne razumete.
Marko Odgovori
Ovi nisu obavesteni da su proevropski orijentisani?
Pa dosadnjakovici jedni, ta deca dobijaju gratis 200 eura koje bi morali da izdvoje za taj fond casova stranog jezika kada bi isli privatno... ono sto necete da znate i cega se plasite jeste interesovanje roditelja koje je sada vec toliko da traze i u drugim skolama ovakve razrede
prolaznik Odgovori
Sva "sreća"što imamo takvu savest u gradu!Još kad bi neko ozbiljno doživljavao izjave sns!gde bi nam bio kraj.manipulišu decom.Uostalom,zar bi mogli nešto drugo i da očekujemo od sns-a?!Da li je slučano što je otac "ugroženog"deteta član sns-a,što je pred školom i okupljenom decom vrlo sns-ovski vikao"Je.... vam majku demokratsku".Možda je čovek i u pravu:za njihovu decu-posebna škola.Do tada će mo mi ,obični,naši decu učiti lepom ponašanju na dva jezika!
Izabela Odgovori
Srpska "NAPREDNA" Stranka? Smesno! Kome se ne svidja da napokon dobije besplatno najzeljeniju dvojezicnost neka predje put i pohadja susedne skole. Hocemo li se napokon probuditi i reci ovima da cirilicna rigidnost ne vodi nicemu dobrom u Vojvodini ili Svetu. Ovo je multinacionalna sredina i kome se ne svidja neka se vrati u svoj rodni kraj gde je sve tako cvetno
sofija Odgovori
Citam komentare ljudi, i divim se njihovoj neupucenosti!Mislim da niste dovoljno dobro razumeli tematiku! Sns nije protiv bilingvalne nastave; sustina problema je u sledecem: KAKO BISTE SE VI SUTRA OSECALI DA VAM NEKO KAZE DA VAM DETE PREDJE U DRUGU SKOLU, JER NE MOGU I NE ZELE DA MU OBEZBEDE SKOLOVANJE NA MATERNJEM, tj. SRPSKOM JEZIKU!? svaki dalji komentar je suvisan!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.