Komentara: 17
Pregleda: 3864

Sneg u Subotici nije napravio većih problema u saobraćaju

09.02.2015. u 14:34h
Izvor: RTV City
Sneg koji je juče u kasnim popodnevnim satima pao u Subotici nije napravio veće probleme u funkcionisanju grada. Zimske službe JKP „Čistoća i zelenilo“ su sa prvim padavinama krenule u čišćenje glavnih gradskih saobraćajnica, trotoara, i pešačkih staza, a vršeno je i posipanje abrazivnih sredstava na mestima gde ima ugaženog snega.
Sneg u Subotici nije napravio većih problema u saobraćaju

Slična situacija je i na međunarodnim i regionalnim putevima koje su u nadležnosti preuzeća „Vojput“, međutim, zbog jakog vetra koji je duvao, došlo je do pojave snežnih nanosa koji su stvarali probleme u saobraćaju, ali i samom čišćenju putnih pravaca. Trenutno su svi gradski, regionalni i međunarodni putevi očišćeni i prohodni, a vozačima se savetuje oprez i poštovanje uslova vožnje na putu.

Radnici zimske Službe JKP „Čistoća i zelenilo“ od juče popodne su na terenu, i sa prvim pahuljama snega krenuli su sa čišćenjem gradskih ulica i trotoara. Na terenu je sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo koji rade na tome da grad bude prohodan.

Sinoć je zbog jakog vetra bilo problema na nekoliko lokalnih saobraćajnica, tačnije na putu Mišićevo – Đurđin i na Ljutovačkom putu, gde su se pojavili snežni nanosi. U izjavi za City televiziju, šef zimske Službe u Čistoći Veselin Šuković kaže da su trenutno, sve glavne ulice u gradu prohodne.

Slična situacija je i sa međunarodnim i regionalnim putnim pravcima. Ekipe „Vojput“-a sa prvim padavinama krenule su u čišćenje puteva. Najveće probleme napravili su snežni nanosi na teritoriji Sombora i okoline, i između 65 i 70 kilometra, a nešto kasnije i na deonici od 40 – 60 kilometra međunarodnog autoputa.

Trenutna situacija je, prema rečima Ivana Sudarevića, izvršnog direktora za održavanje puteva stabilna, i putevi su prohodni. Ekipe su na terenu, čiste zaostali sneg i posipaju solju određene deonice.

Svim vozačima koji kreću na put savetuje se oprezna vožnja zbog snežnih padavina i tolerancija ukoliko bude obustava saobraćaja na pojedinim deonicama.

Na vozače se apeluje da brzinu prilagode uslovima na putu, da održavaju odstojanje između vozila, da naglo ne koče i ne menjaju pravac. Posebna opreznost savetuje se na kritičnim deonicama kao što su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci i tuneli.

Izvor: RTV City
Snežno bela noć u Subotici Snežno bela noć u Subotici Snežno bela noć u Subotici Snežno bela noć u Subotici Snežno bela noć u Subotici Snežno bela noć u Subotici Snežno bela noć u Subotici Snežno bela noć u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 3864

Povezana vest

Povezane teme

vojput

jkp čistoća i zelenilo

čišćenje snega

sneg u Subotici

komunalne službe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.