Komentara: 10
Pregleda: 8836

Sneg na severu Bačke, potreban oprez u vožnji

08.02.2015. u 21:20h
Izvor: RTV
Putari upozoravaju vozače na severu Bačke da obrate dodatnu pažnju zbog nanosa snega koji pojedinim deonicama dostiže visinu 10 do 20 centimetara. Kako je izjavio šef štaba zimske službe kompanije “Vojput,” Ivan Sudarević, nanosi su snega zbog vetra u regionu Sombora počeli da se stvaraju još u prepodnevnim časovima, tako da je tamo konstatno potrebno čišćenje mestimičnih nanosa.
Sneg na severu Bačke, potreban oprez u vožnji

Po njegovim rečima, sneg je po podne počeo da pada na celom području severne Bačke, a situacija je trenutno takva da na auto-putu nema potrebe za čišćenjem, već se uglavnom vrši posipanje solju.

Izuzetak je deonica između Bačke Topole i Feketića, gde je potrebno čišćenje, što je slučaj i kod ostalih državnih puteva u njihovoj nadležnosti.

"Upozoravamo vozače da je potrebno da se povede poseban oprez, jer se ođednom nailazi na deonice na kojima ima snega u debljinama od 10 do 20 centimetara. Mi stalno prolazimo i čistimo, ali vrlo brzo vetar ponovo naduva sneg na saobraćajnice", rekao je Sudarević Tanjugu.

Sneg na severu Bačke, potreban oprez u vožnji

Kao puteve na kojima je potrebna posebna pažnja on je naveo pravce Subotica – Sombor, Žednik – Bačka Topola – Mali Iđoš – Feketić, Bajša – Lipar, Bački Sokolac – Telečka i Sombor – Apatin. Sudarević napominje da do sada nisu registrovani slučajevi iskliznuća vozila niti prekida u saobraćaju.

Što se same Subotice tiče, ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo" nalaze se na terenu, a nadležni ne očekuju da će aktuelne padavine stvoriti probleme.

Sneg na severu Bačke, potreban oprez u vožnji

Zamenik direktora ovog preduzeća Veselin Šuković rekao je Tanjugu da i pored intenzivnih padavina nema problema, jer je na putevima ostalo materijala od poslednje intervencije.

"Ne očekujemo da ćemo imati negde zastoj zbog ovakvog vremena", rekao je Šuković Tanjugu.

U nastavku je prikaz stanja na subotičkim putevima, 2 sata nakon ponoći. Sneg je prestao da pada oko 20 časova, a u ovom momentu ni glavne saobraćajnice ni sporedni putevi nisu bili u dovoljnoj meri očišćeni od snega. Koliko smo primetili, so je posipana i sneg sa puta je bio otopljen na kritičnijim lokacijama: kružnim tokovima, većim krivinama i raskrsnicama. Kolovoz je tokom cele noći bio izuzetno klizav.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 8836

Povezana vest

Povezane teme

vojput

veselin šuković

jkp čistoća i zelenilo

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.