Komentara: 0
Pregleda: 1482

Smanjena potražnja za stanovima

03.02.2009. u 12:12h
<p>Potražnja za stanovima u na&scaron;em gradu drastično je opala u odnosu na ponudu, ali cene se nisu promenile. U zavisnosti od lokacije i kvaliteta stana, kvadrat i dalje ko&scaron;ta od 700 do čak 1000 evra.</p>
Smanjena potražnja za stanovima

Nestabilna finansijska situacija gradjana cele Srbije, naročito utiče na kupovinu nekretnina. Kupovina stana velik je izdatak za svaki kućni budžet, a sa nestabilinim dinarom gradjani ne smeju da se odluče za podizanje stambenog kredita. U svakom slučaju, kupovina stana, pa ćak i na kredit prevelik je luksuz za Subotičane.

U agenciji za nekretnine Top Tip tvrde, da u protekla dva meseca interesovanje za stanovima skoro uopshte ne postoji. Kvadratni metar stana novogradnje u centru i dalje košta od 900 do hiljadu evra, dok u ostalim delovima grada kvadratni metar košta oko 800 evra.

Padu potražnje doprinele su najave da će zbog finansijske krize padati cene nekretnina, a za sada su cene samo starijih i lošijih stanova niže. Problem može predstavljati i premala potražnja, što bi investitore sprečilo da grade nove stanove.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1482

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.