Komentara: 3
Pregleda: 3082

Smanjen kapacitet Studentskog centra

29.07.2015. u 18:36h
Izvor: RTV Yueco
Od naredne akademske godine, smeštajni kapacitet Studentskog centra Subotica biće smanjen za 131 mesto. Zbog sanitarno-higijenski uslova, desno krilo Studentskog doma „Ivo Lola Ribar“ biće u potpunosti zatvoreno. Tokom leta, u sklopu tehničkog održavanja u oba doma izvode se molersko-farbarski radovi, zamena bojlera i čišćenje, kako bi sve bilo spremno za povratak studenata 20. avgusta.
Smanjen kapacitet Studentskog centra

Po nalogu Pokrajinske sanitarne inspekcije, zbog neispunjavanja higijensko-sanitarnih uslova i bezbednosnih razloga, desno staro krilo Studentskog doma „Ivo Lola Ribar“ od novembra će biti zatvoreno. Umesto dosadašnjih 350 mesta, od naredne akademske godine u funkciji će biti 230 mesta u rekonstruisanom delu objekta.

U okviru tehničkog održavanja, u periodu kada su studentski domovi bez svojih stanara, od 15. jula do 20. avgusta, u oba objekta biće izvedeni molersko-farbarski radovi, čišćenje, deratizacija i dezinsekcija, kako bi sve bilo spremno za povratak studenata. Za zamenu dotrajalih bojlera i popravke u Studentskom domu „Bosa Milićević“ Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj je izdvojio 1 800 000 dinara.

Ukupni kapacitet oba objekta će, umesto 830, biti 699 slobodnih mesta. Studentski centar Subotica pripada II kategoriji, pa studenti, koji su na budžetu za smeštaj izdvajaju 1430 dinara, na mesečnom nivou. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3082
Povezane teme

studentski centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.