Komentara: 0
Pregleda: 3790

Služba kućnog lečenja do kraja godine počinje sa radom

20.09.2012. u 17:19h
Izvor: RTV City
Do kraja godine će u okviru Službe za opštu negu Doma zdravlja početi sa radom Služba kućnog lečenja, koja će biti namenjena nepokretnim pacijentima i licima sa najtežim oboljenjima. Zbog manjka lekarskog kadra, kućno lečenje će se u početku pružati pacijentima na teritoriji Grada, a novim zapošljavanjem od sledeće godine biće proširena i na vangradska naselja.
Služba kućnog lečenja do kraja godine počinje sa radom

Kućno lečenje podrazumevaće brigu, negu i pružanje zdravstvenih usluga pacijentima obolelim od malignih bolesti koje su u terminalnoj fazi, pacijentima koji su oboleli od teških oblika moždanog udara, kao i pacijentima koji su nepokretni od ranije. Pacijenti sa novonastalom nepokretnošću, i dalje će biti u nadležnosti izabranih lekara. Lekari i medicinske sestre će periodično posećivati pacijente i vršiti sprovođenje neophodne terapije.

Kriterijumi za ostvarivanje prava na kućno lečenje određivaće tročlana lekarska komisija, koja će selektovati pacijente na osnovu predloga izabranog lekara, a na osnovu pacijentovog zdravstvenog stanja.

Zbog manjka lekara, kućno lečenje će na teritoriji grada sprovoditi dva lekara, od kojih će jedan ordinirati na terenu, a drugi će se baviti administrativnim poslovima. Izmenom kadrovskog plana od nove godine očekuje se zapošljavanje četiri nova lekara za potrebe ove Službe.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3790
Povezane teme

kućna nega

kućno lečenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.