Komentara: 9
Pregleda: 6980
Foto

Slobodna zona uskoro dobija Carinski terminal

04.09.2017. u 16:44h
Izvor: Subotica.com
Velike inostrane kompanije koje posluju u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ obradovala je vest da će uskoro biti otvoren Carinski terminal.
Slobodna zona uskoro dobija Carinski terminal

Za projektovanje i izgradnju Carinskog terminala u okviru Privredne zone „Mali Bajmok“, po sistemu „ključ u ruke“, Vlada Srbije opredelila je 50 miliona dinara sa PDV-om.

- Zbog značajnog rasta obima proizvodnje kompanija koje posluju u režimu Slobodne zone Subotica u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici, kao i budućih novih investitora, postojeće rešenje prostora Carinskog terminala postalo je neodgovarajuće, iz razloga bezbednog poslovanja kompanije „Simens“ koja tu zakupljuje prostor, te se u saradnji sa pokrajinskom i republičkom vlasti krenulo u realizaciju projekta novog Carinskog terminala - objašnjavaju u Sekretarijatu za investicije.

Slobodna zona uskoro dobija Carinski terminal

Slobodna zona uskoro dobija Carinski terminal

Od početne ideje do kompletne realizacije prošlo je nešto više od godinu dana.

- Slobodna zona će izgradnjom novog Carinskog terminala poboljšati nivo poslovanja, ubrzati procedure i postati još sigurniji partner u poslovanju – dodaju u sekretarijatu. - Izgradnja novog Carinskog terminala takođe će stvoriti uslove za dalje širenje Slobodne zone, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta.

U okviru Slobodne zone Subotica posluju kompanije „Simens”, “Kontinental”, “Svarovski”, “Norma grupa” i “Ametek”, koje konstatntno povećavaju obim poslovanja, te kroz određene carinske procedure prolazi oko 15.000 kamiona godišnje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6980
Povezane teme

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

carinski terminal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.