Komentara: 23
Pregleda: 3642

Slobodna zona “Subotica“ proširena i na Sentu

18.01.2024. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Vlade Srbije sredinom prošle godine Slobodna zona „Subotica“ proširena je na Opštinu Senta. Kako je u decembru 2022. proširena i na područje opštine Kanjiža, sa Suboticom i Kikindom, sadaobuhvata ukupnu površinu od oko 100 hektara zemljišta. Ovu veliku privrednu porodicu čini jedanaest kompanija – „Zopas“, „Ametek“, „Flender“, „Svarovski“, „Kontitehfluid“, „Normagrupa JI Evropa“, „Bojsen“, „B+B Senzors“, „Plastikam“, „Nifko“ i „Feler“.
Slobodna zona “Subotica“ proširena i na Sentu

Tokom 2022. godine Slobodna zona podigla je nivo proizvodnje za 38,38 odsto, dok je vrednost izvoza proizvedene robe porasla za 39,70 odsto. Po svemu sudeći, i godina iza nas završena je uspešno.

 - Poslovni rezultati u 2023. godini pokazuju trend rasta, tako da očekujemo i veći ukupni promet
u 2023. godini u odnosu na 2022. za oko 10 odsto, pri čemu ćemo konačne podatke o ostvarenom prometu u ovoj godini imati sredinom godine kada Vlada Republike Srbije usvoji godišnji izveštaj o poslovanju slobodnih zona
– ističe Saša Gravorac, direktor Slobodne zone „Subotica“.

Slobodna zona “Subotica“ proširena i na SentuProšle godine rodila se ideja o formiranju Naučno-tehnološkog parka, a ukupno 70 poslovnih subjekata priključilo se projektu „Zajedno do uspeha“.

 - Takođe, privredno društvo radi na uvođenju tri ISO standarda u cilju unapređenja kvaliteta usluga koje pruža korisnicima, a planira i objavljivanje monografije u okviru koje će obuhvatiti 28 godina našeg poslovanja i predstaviti segment istorijskog razvoja privrede Subotice u kojem Slobodna zona „Subotica“ ima značajno mesto – dodaje Gravorac.

Slobodna zona “Subotica“ proširena i na SentuTakođe, radi se na izradi projektne dokumentacije za postavljanje solarnih panela na zgradu u vlasništvu ovog privrednog društva, a izrađena je i projektna dokumentacija vezana za izgradnju proizvodno – skladišnih kapaciteta površine od 900 kvadrata.

 - Prošle godine, pored planirane izgradnje novog poslovno-skladišnog prostora, na području carinskog terminala realizovano je nekoliko investicija, koje utiču na svakodnevni rad naših korisnika. U ovoj godini naši planovi su još ambiciozniji a realizacija će se sprovoditi u dogovoru sa našim korisnicima i prioritetima koje svake godine definišemo na godišnjem sastanku sa našim korisnicima – poručuje Gravorac.

Slobodna zona “Subotica“ proširena i na SentuSlobodna zona smeštena je u Privrednoj zoni “Mali Bajmok”, a posluje i na teritoriji Kikinde, U fabrikama u Subotici zaposleno je između 6.300 i 6.500 radnika, 600 je u Kikindi, što je značajno uticalo na smanjenje nezaposlenosti na severu Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 2 nedelje
Komentara: 23
Pregleda: 3642
Povezane teme

slobodna zona subotica

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

saša gravorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.