Komentara: 28
Pregleda: 5846
Foto

Slepi krak Lošinjske ulice nasut grebanim asfaltom

01.12.2023. u 10:53h
Izvor: Subotica.com
Slepi krak Lošinjske ulice nasut grebanim asfaltom

Mehanizacija je od jutros u slepom kraku Lošinjske ulice (Lošinjska 5) dugom svega 90 metara gde se nasipa grebani asfalt. Radovi, koji se realizuju na inicijativu predsednice Saveta MZ "Bajnat" Radmile Šušnjar, finansiraju se iz gradskoj budžeta, dok je grebani asfalt obezbedilo JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Slepi krak Lošinjske ulice nasut grebanim asfaltom

- Grad je uslišio naše molbe i konačno je rešen ovaj dugogodišnji problem. Ovde ima desetak domaćinstava i ljudi su navlačili kese preko cipela i tako išli do asfalta kako bi čisti stigli do svojih radnih mesta. Tome je sada došao kraj. Ulica je nasuta celom dužinom i ovo je prelazno rešenje dok ne dođe na red za asfaltiranje - objašnjava Šušnjar - U ovoj ulici ne postoji ni rasveta, tako da nam je namera da postavimo jednu banderu sa uličnim osvetljenjem kako bismo i taj problem rešili budući da ove ima i dece i starih.

U ovoj ulici, koja se zvanično vodi kao Lošinjska broj 5, Miroljub Katančević živi gotovo tri decenije i od tada se ništa nije radilo. Kako veli, u blatu su živeli od oktobra do juna i ne krije radost što će konačno svuda stizati čistih cipela.

Slepi krak Lošinjske ulice nasut grebanim asfaltom

Ovde je bilo strašno, zaista smo imali veliki problem. Roditelji su decu na rukama nosili do asfalta kako ne bi išli u školu blatnjavih cipela. Pokušavali smo mi sami da saniramo nešto, onoliko koliko smo mogli, ali nismo imali finansijske mogućnosti da to uradimo kako treba. Onda smo uputili molbu mesnoj zajednici i Gradu da nam pomognu i sada konačno imamo jednu  pristojnu ulicu kojom možemo da se krećemo i kada pada kiša - priča Miroljub - Ja ne mogu da vam opišem koliko nam ovo znači. Konačno i mi možemo kulturno da ulazimo i izlazimo iz naših kuća.

Slepi krak Lošinjske ulice nasut grebanim asfaltom

Radovi na nasipanju slepog kraka Lošinjske ulice biće okončani tokom dana.

Izvor: Subotica.com
Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt Stanovnici slepog kraka Lošinjske dobili grebani asfalt
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 1 dan
Komentara: 28
Pregleda: 5846
Povezane teme

bajnat

podvožnjak kod pionira

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

grebani asfalt

radmila šušnjar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.