Komentara: 17
Pregleda: 6018
Foto

Šleperi zagorčali život meštanima Liparske ulice - brazde i prašina u sred "fabrike kiseonika"

25.08.2022. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Meštani Liparske ulice na Kelebiji već više od dva meseca muku muče sa šleperima koji su angažovani na eksploataciji peska na obližnjem placu. Kako svedoče revoltirani građani, osim što podižu ogromnu prašinu, teški kamioni prave brazde i rupe na peščanom putu, koje automobili često ne mogu da savladaju. Kao jedino rešenje vide svakodnevno ravnanje i polivanje puta.
Šleperi zagorčali život meštanima Liparske ulice - brazde i prašina u sred "fabrike kiseonika"

Kroz nekada mirnu ulicu u naselju koje obiluje šumom, te svežim i čistim vazduhom, ovoga leta svakodnevno prođe i po 30 šlepera koji odvoze pesak sa obližnjeg placa. Iza svakog kamiona ostaje oblak prašine, kao i brazde po peščanom puteljku koji je iz dana u dan sve širi, jer se teretnjaci izdižu na zelene površine kako bi mogli bezbedno da prođu.

Šleperi zagorčali život meštanima Liparske ulice - brazde i prašina u sred "fabrike kiseonika"Nakon prolaska tih kamiona, koji ostavljaju velike brazde po putu, mi sa manjim automobilima ne možemo da prođemo, jednostavno se zaglavimo u pesku - počinje priču Jasna Vučković koja živi u Liparskoj ulici - Obraćali smo se Mesnoj zajednici, policiji i komunalnoj policiji, e tek tada je prošla cisterna koja je polila put, ali to je bilo svega jednom. Možete misliti kolike su brazde po putu kada se i ta cisterna zaglavila. 

Šleperi zagorčali život meštanima Liparske ulice - brazde i prašina u sred "fabrike kiseonika"Kamioni, koji Liparskom prolaze u dužini od oko 1 kilometra, za sobom podižu prašinu koja se, prema tvrdnjama građana, uvlači u "svaku poru" kuća. 

- Ovde ima mnogo meštana, ali i vikendaša koji tu borave celo leto. Mi ovde treba da udišemo svež i čist vazduh, a ne prašinu - objašnjava Jasna - Imam bolesnu suprugu, a naša vikendica u Liparkoj ulici godinama nam je bila oaza mira, sve do ovog leta kada je taj mir narušen - nadovezuje se Tomo Petin, a priču nam potvrđuje i Tereza Alić - U vikendici boravimo tokom cele godine, ovde smo imali emotivni mir i čist vazduh koji je meni, kao astmatičaru neophodan. Sada više nemamo ni jedno ni drugo, a prašina u kojoj živimo više od 2 meseca narušava zdravstveno stanje

Šleperi zagorčali život meštanima Liparske ulice - brazde i prašina u sred "fabrike kiseonika"Stanovnici ove ulice tvrde da bi se sve rešilo svakodnevnim ravnanjem i polivanjem peščanog puta. Tako bi, kako navode, eksploatacija peska tekla kao i do sada, a njima bi bilo omogućeno normalno funkcionisanje. 

Šleperi zagorčali život meštanima Liparske ulice - brazde i prašina u sred "fabrike kiseonika"Meštani pričaju da se pesak iz ove ulice eksploatisao i ranije, o čemu svedoče neaktivni kopovi, te dodaju da su oni kojima je posao poveren vodili računa o tome da ulica ostane ravna.

Šleperi zagorčali život meštanima Liparske ulice - brazde i prašina u sred "fabrike kiseonika"Imali smo kop u ulici i kada se pravio "Ipsilon krak", ali tada je bilo mnogo pristojnije. Vodilo se računa o meštanima i vikendašima. Bageri su svakodnevno ravnali put, a ponekad i više puta tokom dana. Cisternama se  polivalo pesak i na taj način se nama omogućilo normalno funkcionisanje, e samo toliko tražimo i sada - izričiti su meštani ove ulice.

Izvor: Subotica.com
Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem Problemi građana Liparske ulica na Kelebiji sa peščanim putem
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6018
Povezane teme

Kelebija

eksploatacija peska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.