Komentara: 1
Pregleda: 8896
Foto

Slavko Adamov dobio specijalni bicikl

20.06.2017. u 14:03h > 16:14
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući tradicionalnoj Trci Deda Mrazova, koja je imala humanitarni karakter, naš sugrađanin Slavko Adamov dobio je specijalni, unikatni bicikl, neophodan za takmičenje u paraolimpijskim sportovima.
Slavko Adamov dobio specijalni bicikl

Humanitarnu trku organizovao je Ultramaratonski klub „Paligo Palus“ sa Palića, finansijski ju je podržao Grad Subotica, a prikupljanje sredstava pomogli su svi građani kupovinom kupona od sto dinara. Kako je ideja naišla na veoma dobar odjek javnosti, preduzeća „Steintrikes“ i „Capriolo“ donirali su bicikl, a od skupljenog novca 30 mališana iz Doma „Kolevka“ otišlo je na zimovanje.

- Ovo je ostavarenje mog sna! Ovo je za mene veliki dan i ispunila mi se velika želja – kaže u dahu Slavko Adamov. - Do sada sam vozio polumaraton od 21 kilometar na deonici Danilovgrad-Podgorica i to su bila rutinska kolica na nožni pogon. Ovo je nešto drugo, ovo je strela, ovo leti! Hvala svima koji su mi pomogli. Sada je sve na meni, treba dosta da treniram, najpogodnija mesta za to su Dudova šuma i Palić. Jedva čekam prvi predstojeći maraton da dam svoj maksimum i opravdam poverenje.

Slavko je i do sada učestvovao na državnoj štafeti, gde je osvojio treće mesto, kao i na Evropskom prvenstvu u paratekvandou. Široj javnosti je poznat i po sjajnim slikama, koje zbog svog invaliditeta stvara nogama.

Slavko Adamov dobio specijalni bicikl

- Prošle godine trka je prvi put imala humanitarni karakter i to da bi sakupili novac da Slavku Adamovu, koga znam još dok je kao dete slikao nogama, obezbedimo specijalni bicikl, kako bi učestvovao na trkama. Drago mi je što smo našli ljude koji su pomogli da se ova akcija realizuje, a svega to ga ne bi bilo da nije bilo Danijele Andrašić, koja nas je sve povezala – istakla je Elvira Janoši, predsednica kluba „Paligo Palus“.

Bicikl čije su sve komande vezane za noge, koji još uvek ne postoji na tržištu, napravilo je preduzeće „Steintrikes“.

- Kontaktirali su nas iz Centra za socijalni rad i ispričali nam Slavkovu priču i mi smo prihvatili izazov. Nije bilo jednostavno, ali je bilo moguće – kaže Robert Štajn. - U susret nam je izašao „Capriolo“ i pomogao da se sve ovo realizuje.

Slavko Adamov dobio specijalni bicikl

Po mišljenju Nenada Kozomore, direktora Doma za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“, ovo je pravi primer dobre saradnje između pojedinaca, društveno odgovornih preduzeća, javnih ustanova i grada Subotice.

- Svi zajedno smo učestvovali da pomognemo Slavku i obezbedimo mu bicikl, a znajući njega, očekujem da on bude prvi paraolimpijac iz Subotice, ne samo u biciklizmu nego i u tekvandou – dodao je Kozomora.

Izvor: Subotica.com
Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu Dodela specijalnog bicikla Slavku Adamovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8896

Povezana vest

Povezane teme

kolevka

donacija

ultramaratonski klub paligo palus

elvira janoši

nenad kozomora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.