Komentara: 0
Pregleda: 3688
Foto

"Slatki vikend" na Paliću

11.06.2017. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
Ovaj vikend na Paliću bio je verovatno jedan od najslađih u našoj zemlji. U Eko centru održan je „Slatki vikend“, namenjen deci i omladini koja boluju od dijabetesa.
"Slatki vikend" na Paliću

Dok su za mališane pripremljene zanimljive i kreativne radionice, njihovim roditeljima organizovana su predavanja na temu života sa dijabetesom. Skup je organizovovalo Udruženje dece i omladine obolelih od dijebetesa „Plavo srce 024“, koje je ovim povodom obeležilo svoj četvrti rođendan.

- Ovu manifestaciju najbolje oslikavaju reči humanost i solidarnost. Treba da skrenemo pažnju na probleme koje imaju ljudi sa dijabetesom, deca posebno, a razgovarali smo i o mogućnosti apliciranja na projekte u oblasti socijalne zaštite, jer se ovde radi o licima koji su u stanju socijalne potrebe, uz medicinski akspekt – istakao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarstvu rada. - Ideja je da se aktivnije uključimo u zaštitu ove dece, da se podigne svest javnosti o ovoj bolesti, njenoj preventivi, ali i načinu života sa njom. Naše ministarstvo ima sektor koji se bavi zaštitom dece, a podsećam da nijedno davanje u oblasti socijalne zaštite nismo smanjili.

"Slatki vikend" na Paliću

Ivanišević je u pozdravnom govoru najavio i mogućnost da se uz pomoć donatora obnovi objekat Crvenog krsta na Paliću, u kome bi ovo, ali i druga slična udruženja, imala svoj kutak.

Udruženje „Plavo srce 024″ osnovano je pre četiri godine kako bi radilo na prevenciji, edukaciji, poboljšanju položaja i kvaliteta života, roditelja, dece i omladine obolelih od dijabetes melitusa 1, njihovih porodica, prijatelja i svih onih na koje ova bolest utiče.

Od osnivanja ima podršku lokalne samouprave, a po rečima Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Grad je za njihove aktivnosti ove godine izdvojio 300.000 dinara.

- Trudićemo se da i ubuduće podržimo rad ovog udruženja i njhove akcije, jer su one veoma značajne kako za roditelje dece obolele od dijabetesa, tako i za celu zajednicu – naglasio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3688
Povezane teme

Nenad Ivanišević

dijabetes

dijabetičari

ilija đukanović

udruženje plavo srce 024

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.